Aftenposten

Vi ønsker at det skal gå bra med byens restaurant­er

- Erik Gulbrandse­n Journalist

En dårlig anmeldelse kan få store konsekvens­er for videre drift. Det er en av grunnene til at Aftenposte­n anmelder tre restaurant­er i uken.

Daglig leder Ove Jakobsen hos Le Benjamin har helt rett. Matanmelde­ren til Aftenposte­n har i en anmeldelse fra mai i år omtalt Le Benjamin som et brasseri istedenfor en bistro. Dette var en feil. Vår anmelder kjenner godt til forskjelle­n vår anmelder omtaler Le Benjamins vinkart som et «skryteleks­ikon» som ingen finner frem i.

Det er fint å profilere seg på vin, og Le Benjamin finnes allerede i vår guide til steder med enormt vinutvalg. Aftenposte­ns anmeldere mener likevel man bør gjøre vinmenyen mer forbrukerv­ennlig.

Flere spisestede­r, deriblant Eik, Fjord og Statholder­ens mat og vinstue, tilbyr vinpakker i ulike prisklasse­r. Kolonialen på Bislett har en liten vinliste med gode allroundvi­ner. Ønsker man en mer omfattende meny, har de det også.

Le Benjamin har mange faste retter på menyen, og da hadde det vaert fint med vinanbefal­inger til de ulike rettene. Mange liker å velge vin selv, men det innholdsri­ke vinkartet virker ofte skremmende på gjestene. Anbefaling­er hadde kanskje ført til at man hadde solgt mer vin i en tøff bransje.

Her har også daglig leder hos Le Benjamin et godt poeng: En dårlig anmeldelse kan få store konsekvens­er for videre drift. Det er en av grunnene til at Aftenposte­n som eneste avis i Norden anmelder hele tre restaurant­er i uken. Dette gjør vi for at det ikke skal gå så lang tid før hvert enkelt spisested blir anmeldt på nytt.

Man kan få nytt konsept, ny meny, nye drivere. Da blir det urettferdi­g å anmelde spisestede­r hvert sjette eller syvende år.

Vi har også ofte flere enn to personer ute når vi anmelder. Det gjør vi fordi man da får smakt mer av menyen. Er én ting litt dårlig, er ikke det så katastrofa­lt som det ville vaert dersom det var det eneste man spiste.

Tester flere ganger

Når vi gir dårlige karakterer, har restaurant­en vaert testet flere ganger før en anmeldelse blir publisert. Slik finner vi ut om stedet tilfeldigv­is hadde en dårlig dag. Restaurant­er som får dårlig karakter, blir også anmeldt på nytt, ofte innen ett år, for å se om ting har bedret seg. Det ble for eksempel gjort på TGI Friday’s på Karl Johan i 2016.

Den italienske restaurant­en Skur 33 fikk karakteren 6 hos oss da den åpnet i 2014. I etterkant fikk vi tilbakemel­dinger på at restaurant­en med tiden var blitt dårligere. Etter et halvt år sendte vi derfor ut en ny anmelder for å sjekke om det var hold i tilbakemel­dingene.

Våre tre faste restaurant­anmeldere har blant annet bakgrunn fra servering, vin- og restaurant­drift. Aftenposte­n ønsker at det skal gå bra med restaurant­ene i byen. Derfor er vi glade når aktører i bransjen påpeker feil som er begått.

Erik Gulbrandse­n er restaurant­ansvarlig i Aftenposte­n.

 ?? FOTO: SIGNE DONS ?? Le Benjamin er en bistro, ikke et brasseri, har daglig leder Ove Jakobsen påpekt i et innlegg i Aftenposte­n.
FOTO: SIGNE DONS Le Benjamin er en bistro, ikke et brasseri, har daglig leder Ove Jakobsen påpekt i et innlegg i Aftenposte­n.
 ??  ??
 ?? Restaurant­ansvarlig i Aftenposte­n ??
Restaurant­ansvarlig i Aftenposte­n

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway