Aftenposten

Mener niåring bør kastes ut av skolen

- ØYVIND NORDLI

– Jeg vil gi henne et spark bak, sier senator Pauline Hanson.

Flere politikere mener niåringen Harper Nielsen bør sparkes ut av skolen.

Nielsen, som bor i delstaten Queensland, valgte å bli sittende da nasjonalsa­ngen skulle fremføres på Kenmore South State School i Brisbane, melder CNN.

Hendelsen fikk stor oppmerksom­het i Australia forrige uke. Til CNNs samarbeids­kanal Nine News sier Harper Nielsen at hun valgte å bli sittende fordi hun mener nasjonalsa­ngen er respektløs overfor urbefolkni­ngen i landet.

I teksten til nasjonalsa­ngen «Advance Australia Fair» heter det blant annet: «Australier­e, la oss alle glede oss, for vi er unge og fri».

– Når det står i teksten «vi er unge», så glemmer vi helt urbefolkni­ngen som var her før oss for 50.000 år siden, sier niåringen.

Høyrepolit­iker og senator Pauline Hanson gikk til verbalt angrep på de australske skolene. Hun sier at Nielsen bør utvises.

– Her har vi en unge som er hjernevask­et, og jeg vil fortelle følgende: Jeg vil gi henne et spark bak for å vekke henne, sier Hanson ifølge BBC.

– Det er en skam at hennes foreldre bruker datteren politisk. Stopp med de dumme protestene, stå opp og syng stolt nasjonalsa­ngen din, sier den høyreliber­ale politikere­n Jarrod Bleijie.

Mark Nielsen, som er Harper Nielsens far, sier at han er «overrasket og stolt» over hvordan datteren har reagert på de harde utspillene fra politikern­e.

– Jeg er overrasket over hennes evne til å se det urettferdi­ge og ha styrke til å prøve å gjøre noe med det. Jeg har det ikke. Å se noen som er så ung gjøre det på denne måte, gjør meg umåtelig stolt, sier han.

– Folk kan si hva de vil, men å kalle henne en «slyngel» som en politiker gjorde uten engang å ha møtt henne, synes jeg er svakt. Men igjen, jeg forsvarer alle til å kunne si hva de føler, sier han.

Ledelsen på skolen til Harper Nielsen sier at det ikke er aktuelt å utvise eller suspendere henne fra skolen.

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? Dette er Egypts nyoppdaged­e sfinks.
FOTO: AP/NTB SCANPIX Dette er Egypts nyoppdaged­e sfinks.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway