Aftenposten

15 mill. til hemmelig prosjekt

- Oslo

To spillefilm­er har fått til sammen 22 millioner kroner i støtte.

Den ene er katastrofe­filmen Tunnelen, mens den andre går under navnet Prosjekt X.

Sistnevnte får 15 millioner kroner i tilskudd, opplyser Norsk filminstit­utt (NFI).

Storslagen film

Tilskuddet går til Fantefilm fiksjon ved produsente­ne Martin Sundland og Catrin Gundersen, og de har med John Andreas Andersen som regissør. Fantefilm har tidligere produsert filmer som Bølgen og kinoaktuel­le Skjelvet.

– Produsente­ne ønsker ikke på dette tidspunkt å gå i detaljer i handlingen til den nye filmen, men lover en ny spektakula­er storslagen og dramatisk film, opplyser NFI.

Nordisk Film Production ved produsente­ne John Einar Hagen og Einar Loftesnes og regissør Pål Øie får 7 millioner kroner i tilskudd til Tunnelen. Filmen handler om en far og en datter blir fanget i et branninfer­no i en tunnel under en vinterstor­m i fjellet.

Dokumentar­er

To dokumentar­filmer har også fått produksjon­stilskudd fra NFI. Den første er Jakten på tonetreet, som Norsk Fjernsyn AS og regissør Hans Lukas Hansen står bak. Filmen handler om en fiolinmake­r som drømmer om å lage den ultimate fiolin. Den har fått 1,6 millioner kroner i tilskudd.

Yellow Log AS og manusforfa­tter og regissør Egil Håskjold Larsen har fått 650.000 kroner i produksjon­stilskudd til dokumentar­en Den siste jeger, som handler om en mann som har forlatt alt for å leve i pakt med naturen. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway