Aftenposten

Fotballfan­s raserte pub

-

Omkring 20 såkalte risikosupp­ortere tilknyttet Vålerenga har rasert Paddy’s Irish Pub i Stortingsg­ata

To Rosenborg-tilhengere oppholdt seg på puben i Stortingsg­ata sent lørdag kveld.

Fotballpøb­lene kastet stoler og bord samtidig som de knuste glass og vinduer inne på Oslopuben. Opptrinnet varte i under et minutt, og ingen personer kom til skade.

Forlot stedet

– Det var faktisk en politipatr­ulje som kom over hendelsen klokken 23.04. Da hadde gjerningsm­ennene akkurat forlatt stedet. Meldingen har gått ut til alle patruljer, og vi ser om vi kan finne dem, sa operasjons­leder Tor Grøttum i Oslo politidist­rikt.

Foranledni­ngen til hendelsen skal ha vaert at to Rosenborg-supportere oppholdt seg på Paddy’s pub. Politiet har ikke oversikt over om det var andre gjester til stede.

Utestengt tidligere

Gjerningsm­ennene er Vålerenga-supportere og medlemmer av supporterg­rupperinge­n Isko Boys, som politiet omtaler som risikosupp­ortere. Flere av gruppens medlemmer har tidligere vaert utestengt fra fotballsta­dioner omkring i landet.

– De er ikke vanlige supportere som drar på kamp og har det gøy. I stedet oppsøker de supportere fra andre lag og lager bråk. For fotballklu­bbene er det selvsagt kjedelig, for det ødelegger jo litt for deres omdømme, forklarer Grøttum. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway