Aftenposten

Klatret opp vegg etter innfall

- LORNS BJERKAN

Politiet og brannvesen hadde et uvanlig oppdrag i Prinsens gate i går.

I går formiddag måtte politi og brannvesen rykke ut etter å ha fått melding om at en mann klatret på fasaden på en bygning i Prinsens gate i Oslo.

– Forbipasse­rende observerte en mann klatre på bygningen. Han var da i tredje etasje. Han vinket, smilte og var i godt humør, forteller operasjons­leder Line Scott ved Oslo politidist­rikt.

Hentet ned

Kort tid etter var brannvesen­et på stedet, hvor de raskt fikk satt opp en hoppepute i tilfelle mannen skulle falle. Deretter fikk brannvesen­et hentet ham ned.

– Ambulansen på stedet sjekket hans tilstand. De vurderte at det ikke var behov for videre helsehjelp, sier Scott.

Ville se om det gikk

Politiet avhørte også mannen.

– Han forklarte at han hadde fått et innfall. Han ville se om han klarte å klatre opp bygningen. Vi snakket strengt til ham og ga han et muntlig pålegg om at dette ikke var noe vi ville tolerere igjen. Han lovte på tro og aere å ikke gjøre det samme på nytt, sier operasjons­lederen.

– Kunne gått galt

Hun forteller at de sjelden får slike meldinger.

– Det var en uvanlig hendelse. Det er ikke ofte vi får slike meldinger. Det kunne potensielt gått galt hvis han hadde falt ned, sier hun.

Meldingen om hendelsen kom til politiet klokken 9.43.

 ?? FOTO: VEGARD M. AAS / PRESSE30.NO ?? Her står mannen i tredje etasje på bygningen i Prinsens gate og venter på å bli hentet ned av brannvesen­et.
FOTO: VEGARD M. AAS / PRESSE30.NO Her står mannen i tredje etasje på bygningen i Prinsens gate og venter på å bli hentet ned av brannvesen­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway