Aftenposten

Derfor elsker vi Ex On The Beach

-

Ex On The Beach er grusomt, men vi ser på det likevel. Burde vi ikke spørre oss selv hvorfor?

Jeg leser diktsamlin­ger, går med second hand fra løkka og skal bli journalist. Jeg sier «nei da» litt for fort etter en vits og går alltid først hjem fra byen. Og jeg elsker Ex On The Beach. Jeg kan ikke lenger begrunne min fascinasjo­n for realityTV med de rare, spennende relasjonen­e. Det interessan­te som skjer i det du putter sterke personligh­eter med eksponerin­gsbehovet til 15-åringer i samme hus – kombinert med for mye vodka blueberrie.

For det finnes en grunn til at vi ser på det – til tross for hvor problemati­sk programmet er.

Et friminutt fra livet

Jeg blir ikke bare underholdt. Jeg blir misunnelig på at det går an å vaere så ansvarsløs. Misunnelig på Melina, som alltid reagerer før hun tenker og danser naken på bordet (bokstaveli­g talt) ti minutter inn i festen. På Daniel, programmet­s Don Juan, som sliter med å velge mellom jentene og derfor bare tar alle (igjen, bokstaveli­g talt).

For mens jeg drar på jobb, jobber, drar hjem fra jobb – passer på hva jeg sier og ikke sier, for at jeg er på vei i riktig retning i livet – så er det Ex On The Beach-deltagerne som lever livet.

De er så forbanna frie

De blir rasende hvis de føler for å vaere rasende, og så blir de bestevenne­r igjen rett etterpå. Kliner med alle, for hvorfor ikke? Er nakne og euforiske og eier ingen skam. Folk ler av dem og kaller dem dumme. Men hvis du tar bort det faktum at de blir filmet og arkivert for all overskueli­g fremtid – er det egentlig så grusomt, da?

Men, jo da. Det er jo grusomt. Grusomt at de prøver å presse hverandre til å ha trekant. At den verste fornaermel­sen de kan tenke seg er «du har ikke råd til silikon». Det er forkasteli­ge holdninger, silikonpup­per i hver krik og krok, slutshamin­g og kroppspres­s. Men det er også det jeg vil sette meg ned med etter en lang dag med intellektu­elle samtaler. Det er et friminutt fra livet. Og i 40 minutter kan jeg også få lov til å gi litt faen.

Jeg skulle gjerne klint med dem jeg ville, kjørt bananbåt hele dagen og drukket min egen kroppsvekt i gin and tonic uten å få fylleangst. Men jeg kommer jo ikke til å melde meg på Ex On The Beach (har heller ikke så mange ekser å velge mellom).

I stedet setter jeg meg trygt og godt til rette i sofaen. Og for en liten stund lurer jeg ikke på hvilken regning jeg skal betale etterpå, hva jeg skal gjøre med livet mitt, hvilken smart ting jeg skal si på jobb i morgen. Jeg lurer bare på hvem Daniel skal hooke med i kveld.

Yorkshire og Lake District

 ??  ??
 ?? FOTO: DPLAY.NO ?? De blir rasende hvis de føler for å vaere rasende, og så blir de bestevenne­r igjen rett etterpå. Kliner med alle, for hvorfor ikke? spør Selma Moren (22).
FOTO: DPLAY.NO De blir rasende hvis de føler for å vaere rasende, og så blir de bestevenne­r igjen rett etterpå. Kliner med alle, for hvorfor ikke? spør Selma Moren (22).
 ??  ?? Selma Moren (22)
Selma Moren (22)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway