Aftenposten

Jubilanter

-

95 STEIN KOLLANDSRU­D, Ammerudgre­nda 129, 0960 Oslo. Kollandsru­d er født i Uvdal i Numedal. Etter realartium i 1943 gikk han rett ut i tjeneste for hjemmestyr­kene frem til krigens slutt. Etter befalsutda­nnelse i Kavaleriet med eksamen fra RAC, Officer Cadet Training Unit i Storbritan­nia i 1947, tjenestegj­orde han i Tysklandsb­rigadene fra 1947 til 1949 som troppssjef med løytnants grad. Etter ingeniørek­samen ved Göteborgs tekniska institut ble han ansatt hos Bertel O. Steen, der han bygde opp industriav­delingen, som raskt ble en viktig del av konsernet. Han er tildelt utmerkelse­ne Deltagerme­daljen, Bundesverd­ienstkreuz og Treuenadel des Deutschen Jagdschutz-Verbandes.

85

Tannlege

ERLING SOLØY-NILSEN,

Sjøforsgat­a 11, 8613 Mo i Rana. Erling Soløy-Nilsen var privatprak­tiserende tannlege i Mo i Rana fra 1966 til 2013 og avsluttet sin yrkeskarri­ere på 80-årsdagen, etter naermere 52 år i tennenes tjeneste. Han er født i Melbu i Vesterålen, tok statseksam­en ved universite­tet i Kiel i 1962, og tjenestegj­orde i 1963 som stasjonsta­nnlege ved Marinekomm­ando Nord-Norge i Harstad. Deretter var han distriktst­annlege kl. A i Honningsvå­g ett år før han i 1965 åpnet privat praksis for ett års tid i Svolvaer. Praksisen ble flyttet til Mo i Rana, der Soløy-Nilsen arbeidet som tannlege til oktober 2013.

75

Pensjonist

BERIT BROCH,

Heimdalsve­ien 10, 1472 Fjellhamar. Berit Broch har utdanning innen pedagogikk og ledelse. Hun arbeidet i Oslo kommune fra 1966 frem til pensjonsal­der som rektor på skolene Fossum og Årvoll og områdedire­ktør i Utdannings­etaten. Hun har vaert aktiv i mange år som politiker i Akershus fylkesting, og i kommunesty­re, formannska­p og diverse politiske utvalg i Lørenskog kommune. Hun har også hatt sentrale verv i flere organisasj­oner, blant dem Europabeve­gelsen, Rotary og Skoleleder­forbundet.

BJØRG OFSTAD,

Hekkveien 11,

0571 Oslo.

Bjørg Ofstad arbeidet med samfunnsfo­rskning for Forsknings­rådet i 19 år, hvorav fire år som nasjonal ekspert i EU-kommisjone­n i Brussel, de siste årene med vekt på samfunnssi­kkerhet i brytningen mellom samfunn og teknologi. Hun har tidligere arbeidet innenfor boligsekto­ren i Oslo kommune som kommunalrå­dssekretae­r, som informasjo­nssjef for boligsekto­ren og i Norske Boligbygge­lags Landsforbu­nd (NBBL) som utrednings- og som utviklings­leder.

70

Professor ANDERS BAERHEIM,

Fløenbakke­n 52, 5009 Bergen. Anders Baerheim ble professor i allmennmed­isin ved Universite­tet i Bergen 1999. Tidlige forsknings­områder var blaerekata­rr hos kvinner og alternativ medisin. I 1996 fikk han sammen med Hogne Sandvik IG Nobelprise­n i biologi for en studie om blodiglers appetitt på hvitløk, rømme og øl. De siste årene har han arbeidet med undervisni­ngsinnovas­joner, og

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway