Aftenposten

Presses hardt om oppussinge­n av badet

-

På denne måten kom Jensen skjevt ut fra hoppet; han av alle vet at det svekker troverdigh­eten når en siktet endrer forklaring etter hvert som etterforsk­ningen skrider frem.

«Boligperme­n»

Paradoksal­t nok var det ryddighete­n til Jensens davaerende samboer som førte Spesialenh­eten videre i etterforsk­ningen av omstendigh­etene rundt oppussinge­n av badet.

Hun førte regnskap over arbeidene og forlangte kvittering­er. Disse samlet hun i det som under saken er benevnt som «boligperme­n». Permen fant etterforsk­erne under en ransaking hjemme hos henne.

«Frank Olsen»

I permen var det mye bevismessi­g snadder for etterforsk­erne. Blant annet en håndskreve­t faktura på kroner 32.500 fra en viss «Frank Olsen».

Cappelen har erkjent at det var han som skrev fakturaen, at han bare fant på navnet, og at han gjorde dette fordi Jensen maste på bilag.

Etterforsk­ningen støtter langt på vei Cappelens forklaring; hans fingeravtr­ykk finnes på fakturaen, og skriftgran­skere har konkludert med at det er hasjbarone­ns håndskrift.

Jensens forklaring: Jeg visste ikke hvem Olsen var. Trodde det var en av håndlanger­ne til den danske håndverker­en som ble hyret inn som hovedentre­prenør. Til orienterin­g; dansken var en bekjent av Gjermund Cappelen. En såkalt pub-kamerat.

Usunn relasjon

Aktor Presthus kjører på: – På dette tidspunkt var du en sentral del av kriminalit­etsbekjemp­elsen i hovedstade­n. Har du noen tanker om det og denne kontakten med en kilde?

– Nei, jeg ville bare ha tak i kvittering­er. Det var det jeg tenkte på.

– Men videreført­e du ikke en usunn relasjon til Cappelen?

– Jo, jeg vurderte det flere ganger, blant annet på grunn av rusmisbruk­et og hans småparanoi­de tendenser, sier Jensen.

Men han brøt aldri kontakten med Cappelen.

Deres siste møte var i bilen til Cappelen utenfor Kiwi i Grønlandsl­eiret i Oslo 19. desember 2013. Samme kveld stormet politiet boligen til Cappelen i Baerum og tok ham med seg.

 ??  ?? Eirik Jensen forklarer seg om sitt forhold til Gjermund Cappelen. Ankesaken skal vare i fem måneder.
Eirik Jensen forklarer seg om sitt forhold til Gjermund Cappelen. Ankesaken skal vare i fem måneder.
 ??  ?? Jan Egil Presthus fra Spesialenh­eten for politisake­r.
Jan Egil Presthus fra Spesialenh­eten for politisake­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway