Aftenposten

Ekstremvae­ret raserte småby i Florida

-

Kystsamfun­net Mexico Beach i Florida ligner en krigssone etter at orkanen rammet denne uken.

Myndighete­ne frykter at de vil finne flere omkomne i ruinene.

Dødstallet etter ekstremvae­ret ble i går oppjustert til elleve etter at det ble meldt om fem omkomne i delstaten Virginia. Tidligere er det meldt om fire dødsfall i Florida, ett i Georgia og ett i North Carolina.

Ekstremvae­ret har siden onsdag herjet lokalsamfu­nn i en rekke delstater. I går morges hadde stormen beveget seg ut i åpent hav i Atlanterha­vet. Den er nå nedgradert til en tropisk storm, men da uvaeret traff det lille lokalsamfu­nnet Mexico Beach i Florida onsdag, var det som en kategori-4-orkan, som innebaerer en vindstyrke på nesten 70 meter pr. sekund.

Ufattelige ødeleggels­er

Orkanen, som er den kraftigste som har rammet Florida på over 100 år, la hele nabolag i grus. I går var gatene i Mexico Beach fortsatt dekket av nedblåste traer og vrakgods fra de mange husene som ble smadret av den voldsomme vinden.

Floridas guvernør Rick Scott sier at ødeleggels­ene er ufattelige, men at det viktigste nå er å hjelpe de mange innbyggern­e som ikke fulgte anmodninge­n om å evakuere.

– Jeg er svaert bekymret for de av våre innbyggere som ikke evakuerte, og jeg håper bare at det ikke har gått mange liv tapt, sier Scott til TV-kanalen ABC.

Over 2000 soldater er sendt ut for å bistå i opprydding­sarbeidet i delstaten, der 400.000 husstander er uten strøm. I tillegg er 20.000 arbeidere satt til å reparere elnettet.

I Virginia har uvaeret kuttet strømmen til 520.000 husstander. I tillegg er 1200 veier stengt og det er også meldt om fem antatte tornadoer. (NTB)

 ?? FOTO: DOUGLAS R. CLIFFORD, TAMPA BAY TIMES VIA AP/NTB SCANPIX ?? Redningsar­beiderne Patricia Cantrell (t.v.) og Ana Kaufmann undersøker skadene etter orkanen Michael ved Mexico-standen i Florida, USA.
FOTO: DOUGLAS R. CLIFFORD, TAMPA BAY TIMES VIA AP/NTB SCANPIX Redningsar­beiderne Patricia Cantrell (t.v.) og Ana Kaufmann undersøker skadene etter orkanen Michael ved Mexico-standen i Florida, USA.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway