Aftenposten

Solberg i rette med Hegnars bibelske Hareidebes­krivelse

-

Statsminis­ter Erna Solberg (H) reagerer skarpt på måten Finansavis­ens redaktør Trygve Hegnar karakteris­erer KrF-leder Knut Arild Hareide på.

– Hareide misliker sterkt å bli sammenlign­et med Judas Iskariot, en av de 12 disiplene til Jesus som til slutt forrådte ham. Men å tvinge gjennom en venstresvi­ng og plassere Aps leder Jonas Gahr Støre som statsminis­ter, er et ganske stort svik mot egne velgere og Erna Solberg, skriver Hegnar.

– Det er faktisk et svik mot alle borgerlige velgere, som inntil nylig har utelukket at KrF skulle vaere et parti i den sosialisti­ske folden, heter det videre.

Solberg kommentert­e i går ettermidda­g lederartik­kelen på sine Facebook-sider.

– AErlig talt, Trygve Hegnar. Vi løfter ingen debatter ved å bruke denne typen ord som du gjør i din lederartik­kel i Finansavis­en i dag, skriver hun.

– Også jeg har vaert uenig med Knut Arild Hareides beskrivels­er av hva vi har fått tilsammen. I stedet for å felle Regjeringe­n og styre på SVs nåde, håper jeg de vil forhandle med oss først. Men selv om jeg er skuffet over Knut Arilds anbefaling, må vi unngå å bruke negative kallenavn på hverandre, skriver Solberg.

Som kjent pågår det for tiden en heftig dragkamp internt i KrF om hvem partiet skal samarbeide med fremover. Hareide ønsker regjerings­samarbeid med Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iet, mens de to nestledern­e ønsker å fortsette samarbeide­t med Solberg-regjeringe­n. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway