Aftenposten

Tenk over hvem og hva du gir «likes»!

- ELISE RØNNEVIG ANDERSEN

Slik kan din oppførsel i sosiale medier gjøre at du mister respekt på jobb. – Du kan ikke vaere en komplett «asshole» som privatpers­on og tro du kan bli oppfattet som «Mister dream guy» på arbeidspla­ssen. Det går ikke lenger.

Ordene kommer fra teknologie­kspert og kommunikas­jonsrådgiv­er Hans-Petter Nygård-Hansen.

Dette har vi snakket om i flere år nå, påpeker han, dette med sosiale medier og hvordan man oppfører seg – eller rettere sagt bør oppføre seg. En skulle kanskje tro dette var prentet inn hos folk flest.

Tvert imot, ifølge Nygård-Hansen.

– Mange tror fortsatt at de kan ha to ulike personligh­eter – en som pålogget og en som avlogget. De tror sosiale medier og arbeidspla­ssen er to ulike verdener. Det er urovekkend­e.

Mister respekten

Det mange ikke tenker over, er at hvordan du oppfører deg i sosiale medier privat – også påvirker hvordan du oppfattes av kollegene dine på jobb.

I enkelte tilfeller kan det slå ut svaert negativt, påpeker kommunikas­jonsrådgiv­eren, som stadig holder foredrag blant annet om sosiale medier og bruken av dem.

– Hadde flere arbeidsgiv­ere vaert klar over hva enkelte ansatte bruker Facebook og andre sosiale medier til – både i og utenfor arbeidstid, tror jeg konsekvens­en for mange ville vaert kroken på døren.

– Hjelper ikke å fjerne jobben

Alle bør vaere opptatt av eget omdømme, fortsetter han. Og det er ikke bare hva du legger ut på egen profil, som etterlater et inntrykk.

Også hvem og hva du gir «likes» og reaksjoner til, hvilke grupper du er med i, og hva du kommentere­r – har noe å si.

– Mange tenker kanskje at de kan uttale seg fritt på Facebook

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway