Aftenposten

LSK til cupfinale etter dramatisk kamp mot Røa

Røa rystet LSK Kvinner og ledet 3-0, men storfavori­tten slo hardt tilbake. Straffesei­er sendte LSK til cupfinalen.

-

Det ble en dramatisk og innholdsri­k semifinale på Røa i Oslo. I straffespa­rkkonkurra­nsen var seriemeste­rne fra Romerike sterkest og vant 3–1.

Line Holter bommet på Røas første straffe, og senere misset også Ina Skaug og Svava Gudmundsdo­ttir. For LSK ble det bom fra Ingrid Engen.

For første gang på over ett år vant ikke LSK Kvinner en tellende kamp mot norsk motstand i ordinaer tid. Siden fjorårets semifinale­tap for Vålerenga hadde de 25 strake seirer å vise til. LSK har i år også to seire i mesterliga­en.

Aggressive verter

Med aggressivt spill greide Røa å gjøre LSK-jentene ukomfortab­le. Vertene fikk en pangstart da Line Holter enkelt gjorde 1–0 etter en vellykket kontring. Scoringen kom etter bare 90 sekunders spill.

Storfavori­tten fra Romerike hadde gode tendenser i jakten på utligninge­n, men en stor feil av Sarah Suphellen ga Svava Gudmundsdo­ttir muligheten til å doble Røa-ledelsen. Den skuslet ikke islendinge­n bort og gjorde ingen feil alene med LSK-keeper Cecilie Fiskerstra­nd.

Rett etter pause ble gjestene overrumple­t igjen. LSK-trener Hege Riise hadde ikke engang rukket å sette seg på benken før nok en ball havnet bak Fiskerstra­nd. Rebecka Holum straffet et passivt forsvar og skjøt inn 3–0 nede i det ene hjørnet.

Da så det vanskelig ut for LSK, men Anja Sønstevold­s redusering fire minutter senere ble startskudd­et for romeriking­enes sterke opphenting. Fra langt hold dunket venstrebac­ken ballen over Røa-keeper Kirvil Odden.

Press

Hjemmelage­t ble lagt under et voldsomt press, og et LSK-comeback lå etter hvert i kortene. I det 67. minutt kom nok en redusering da måljegeren Guro Reiten viste muskler og kjempet inn 2–3.

Røa slet tungt med å komme seg ut av egen banehalvde­l. Likevel greide vertene å holde på ledelsen i nesten en halv omgang til, men i det 86. minutt kunne Sophie Haug lett gjøre 3–3 etter svakt keeperspil­l av Odden.

Like etter var Røa naer å gå opp i føringen på nytt. Holum kom seg i en god scoringspo­sisjon, men Sønstevold blokkerte skuddet i siste liten. Dermed gikk semifinale­n til ekstraomga­nger.

Kort tid før den siste pauseprate­n prøvde Gudmundsdo­ttir å vippe ballen forbi Fiskerstra­nd, men Røa-spissen måtte se laerkulen trille like utenfor. Etter sidebytte var det Reitens tur til å sløse bort en gigantmuli­ghet for LSK.

I dag blir det klart hvem LSK Kvinner møter i cupfinalen på Fornebu 1. desember. Da tar Klepp imot Sandviken.(NTB)

?? FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN ?? Så glade ble LSK-jentene da de tok seg til finalen.