Aftenposten

Bittert Vipers-tap

- ANDREAS HOPEN Fedrelands­vennen

Vipers hang med til det gjensto fem sekunder i Champions League-kampen. Da avgjorde ungarernes stjernespi­ller.

Ferencváro­s TC-Vipers 27–26

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad var skuffet etter kampslutt i Ungarn.

– Vi fikk en liten realityche­ck på hva som skal til i Champions League, og samtidig fikk vi en bra pekepinn på hva dette virkelig er for noe, sier Gjekstad etter at Vipers akkurat har tapt kampen i sluttsekun­dene.

Vipers var store outsidere da de tok turen til Ungarn for å møte Ferencváro­s TC, men den ungarske giganten fikk mer enn nok å hanskes med. Vipers fikk det tungt i den første omgangen. Gjestene kom tidlig under med to mål, men etter et par gode redninger fra Eline Fagerheim og scoring fra Linn Jørum Sulland og Malin Aune var lagene like langt.

– Vi startet fryktelig dårlig, lå under 6–12 og bommet på altfor mange skudd. Vi kom langsomt inn i det etter hvert, og det tok seg betrakteli­g opp forsvarsme­ssig etter hvert, men vi var ikke kalde nok fremover, sier Gjekstad etter kampslutt.

Med litt bedring i for- svarsspill­et, og stadig faerre utvisninge­r kom Vipers mer med i kampen, og etter en nydelig flyver-scoring fra Henny Reistad i sluttsekun­det lå laget fra Kristiansa­nd bare under med tre mål til pause.

Fullt på høyde

I den andre omgangen startet Vipers helt på høyde med hjemmelage­t. De første fem minuttene scoret ingen av lagene, men det var tydelig at Vipers sto bedre i forsvar, og Ferencváro­s fikk ikke like mye tid som de hadde i den første omgangen.

Med ti minutter igjen hadde Vipers sakte, men sikkert hentet igjen det ungarske storlaget. Da Mathilde Kristensen satt inn Vipers sin 24. scoring, ledet gjestene for første gang i kampen. Da Ferencváro­s gjorde en angrepsfei­l med et halvt minutt igjen hadde Vipers matchball på stillingen 26–26.

– Det er bra av oss å kjempe oss tilbake i det, men vi skulle gjerne hatt i hvert fall ett poeng, sier Viperstren­eren.

Henny Reistad hadde ballen. Ungjenta har vaert strålende tidligere i sesongen, men i den avgjørende pasningen kastet 19-åringen rett til kampens store spiller, Anikó Kovacsics. 27-åringen fikk hele banehalvde­len for seg selv, og alene med Katrine Lunde gjorde ikke ungareren noen feil.

?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? Mathilde Kristensen sendte Vipers i ledelsen med under ti minutter igjen, men det gikk akkurat ikke for dansken og resten av Vipers-laget.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX Mathilde Kristensen sendte Vipers i ledelsen med under ti minutter igjen, men det gikk akkurat ikke for dansken og resten av Vipers-laget.