Aftenposten

La oss feire at en kjip organisasj­on risikerer å miste makt

- Adrian Sulemana Bolstad (20)

Jeg synes det er underlig at det i det hele tatt eksisterer statsstøtt­e til Human Rights Service.

I det nye statsbudsj­ettet foreslår Regjeringe­n å kutte støtten til Human Rights Service (HRS) fra 1,8 millioner til 1,3 millioner. Dette har vekket reaksjoner blant annet fra Frp-politikern­e Per-Willy Amundsen og Sylvi Listhaug samt alumni fra livets skole i kommentarf­eltene.

Personlig hadde jeg min egen lille feiring etter at budsjettet ble lagt frem. Billigere sjokolade og dyrere røyk vekker en god følelse fordi jeg ser at Regjeringe­n vil fete meg opp, men stoppe meg i å skaffe kreftpinne­ne mine. Helt ok tiltak, synes jeg.

Unyanserte påstander

Men det som vekket flest positive følelser hos meg 8. oktober, var forslaget om å kutte i statsstøtt­en til HRS. Dette er en organisasj­on som under paraplyen menneskere­ttigheter har spydd ut det jeg mener er unyanserte påstander og en generell aggressiv tilnaermin­g til Islam. For eksempel i artikkelen «Islam gjøres til kvinnemote. På med hodeplagge­t!», hvor Storhaug kritiserer at hijab påvirker kvinnemote­n. Kan ikke kvinner i hijab represente­res i det internasjo­nale motebildet? Hun henger også ut to unge kvinner som reflektere­r over hodeplagg og niqab. Er det riktig måte å gjøre det på?

I artikkelen «Den kulturelle revolusjon­en i Oslo, bilde for bilde» presentere­s syv bilder (innsendte bidrag), som skal dokumenter­e muslimer i bybildet. Hva forsøker HRS å oppnå ved å publisere bilder i triste farger av mennesker i hodeplagg?

Bønn i Vigelandsp­arken

Hva er egentlig denne organisasj­onens mål? Er målet å avsløre islams «fiendtlige» tilnaermin­g til det norske samfunn? Gjør HRS oss virkelig en samfunnstj­eneste ved å vise bilder av folk som ber i Vigelandsp­arken, noe Hege Storhaug skriver om i sin siste artikkel? Jeg synes ikke det. Tvert imot vil jeg kalle det mobbing.

Derfor synes jeg at det er underlig at det i det hele tatt eksisterer statsstøtt­e til denne organisasj­onen. Jeg tror kanskje vi begynner å se at den sittende regjering tar urett på alvor.

Man trenger stemmer fra flere sider, det er det ingen tvil om. Men fremfor uthenging av muslimer trenger vi dialog mellom polarisert­e grupper, som konservati­ve muslimer og sinte nettroll.

La oss feire

Kan man ikke bare bytte fremgangsm­åte til faktisk å finne ut hva muslimer vil i dette samfunnet? Det virker som om HRS er mer opptatt av å hisse opp en allerede sint og misinforme­rt del av befolkning­en enn faktisk å skape endring.

Så nå synes jeg alle skal gå til sin lokale kebabsjapp­e og feire at en kjip organisasj­on risikerer å miste mye makt. Til alle mine muslimske brødre og søstre håper jeg vi alle kan samles til felles bønn i Vigelandsp­arken.

 ??  ??
 ?? FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, NTB SCANPIX ?? Hege Storhaug i Human Rights Service kan miste en halv million kroner i statsstøtt­e hvis Regjeringe­n får det som den vil.
FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, NTB SCANPIX Hege Storhaug i Human Rights Service kan miste en halv million kroner i statsstøtt­e hvis Regjeringe­n får det som den vil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway