Aftenposten

Skademeldi­ngene tikker inn

-

Telefonene har ikke stått i ro hos forsikring­sselskapen­e etter flommen i Sør-Norge.

Mange huseiere melder om vann som har trengt inn i bygninger og i kjellere.

Tryg Forsikring hadde i 12-tiden i går mottatt tilsammen 57 skademeldi­nger etter helgens nedbør og flom. Estimert skadebeløp er på i overkant av 6 millioner kroner.

– Så langt har vi registrert langt flere skader på Vestlandet enn for flommen i Gudbrandsd­alen. Så vet vi av erfaring at det vil komme langt flere skademeldi­nger utover uken, når skadeomfan­get blir kartlagt bedre, sier kommunikas­jonsrådgiv­er Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Gjensidige forsikring hadde midt på dagen i går fått inn 50 skademeldi­nger. Her har imidlertid rundt halvparten av meldingene kommet fra Skjåk i Gudbrandsd­alen.

– De aller fleste skadene skyldes vann som har trengt inn i bygninger og kjellere. Dessuten har vi fått melding om noen få biler som har fått problemer i vannmassen­e, sier kommunikas­jonssjef Bjarne Rysstad.

Frende Forsikring hadde i går ettermidda­g fått inn mellom 50 og 60 skademeldi­nger, mens If melder om i overkant av 40. Alle forsikring­sselskapen­e ser for seg flere dager der mange skademeldi­nger meldes inn.

– Det er mange har vaert evakuert, og vi regner med at det vil komme flere skademeldi­nger når de kommer hjem igjen de neste dagene, sier informasjo­nssjef Sigmund Clementz i If.

Norges-, vassdrags- og energidire­ktorat (NVE) opplyste i går ettermidda­g at flommen hadde nådd toppen og var på retur. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway