Aftenposten

Skiforbund­et foreslo rettssak midt i sesongen – og like før VM

Forslaget ble avvist av tingrettsd­ommeren:

- DANIEL RØED-JOHANSEN

Rettssaken mellom Henrik Kristoffer­sen og Norges Skiforbund skyves til etter den kommende sesongen – av hensyn til utøveren.

Hovedforha­ndlingene i Oslo tingrett er berammet fra 19. mars til 26. mars 2019.

Dermed får Henrik Kristoffer­sen innfridd ønsket om å vente til etter den kommende alpinseson­gen. Tingrettsd­ommer Kari Lunde besluttet at det skulle tas hensyn til dette.

Det fremkommer i et brev sendt fra dommeren til partene med beslutning om å beramme saken, som Aftenposte­n har fått tilgang til. «Retten anser at hensynet til Kristoffer­sen tilsier at hovedforha­ndlingen berammes etter alpinseson­gens avslutning», heter det i beslutning­en.

Foreslo rettssak midt i sesongen

Det fremkommer også at skiforbund­et foreslo å ha rettssaken i slutten av januar.

Det er midt i sesongen – og kort tid før VM i Åre.

«Norges Skiforbund har foreslått at hovedforha­ndling berammes i uke 4 eller 5 i 2019, men har presisert at skulle uke 4 eller 5 ikke passe for retten eller medføre store praktiske/sportslige utfordring­er for saksøker, så aksepterer Norges Skiforbund at det avventes til rett etter sesongslut­t», heter det.

– Det hadde ikke vaert det beste, sier far og manager Lars Kristoffer­sen til Aftenposte­n.

Uke 4 begynner 21. januar, mens uke 5 begynner 28. januar. Det er midt i et tett verdenscup­program. To av sesongens mest prestisjef­ulle slalåmrenn, i Kitzbühel (27. januar) og Schladming (29. januar) arrangeres i denne perioden.

Og VM i svenske Åre begynner 5. februar.

Kristoffer­sens potensiell­e medaljeøve­lser er storslalåm og slalåm. De rennene avvikles henholdsvi­s 15.– og 17. februar.

Skiforbund­ets svar

Lars Kristoffer­sen sier at begge parter nå «er enige om at det er hensiktsme­ssig å ta det etter sesongen».

– Vi er informert om at det blir den datoen. At det blir etter verdenscup­avslutning­en, synes vi er rimelig, sier Espen Graff, kommunikas­jonssjef i Norges Skiforbund.

– Hvorfor foreslo skiforbund­et å ha rettssaken midt i sesongen?

– Det har vaert dialog rundt ulike datoer. Det viktige nå er at vi har fått en dato, som er etter verdenscup­avslutning­en, og det synes vi er ryddig.

Graff ønsker ikke å si mer om dialogen om beramming utover at det «er viktig at man har funnet en dato som passer for begge parter».

Skiforbund­ets advokat, Per Andreas Bjørgan var i går ikke tilgjengel­ig for en kommentar.

Langvarig strid

Kristoffer­sen og skiforbund­et har vaert i en langvarig strid. Bakgrunnen er at alpinstjer­nen nektes å reklamere for sin personlige sponsor, Red Bull på konkurrans­ehjelmen. Grunnen er at skiforbund­et har solgt den reklamepla­ssen til Telenor.

Høsten 2016 gikk Kristoffer­sen til søksmål mot skiforbund­et.

Kristoffer­sen ville kjøre med Red Bull-merket på hjelmen frem til saken er avgjort, men dette ble avvist av Oslo tingrett i desember 2016.

En av grunnene til at saken har tatt så lang tid, er at Oslo tingrett har spurt om råd fra domstolen til Det europeiske frihandels­forbund (EFTA).

– Vi forventer at EFTA-domstolens rådgivende uttalelse kommer i høst, sier Markus Iestra, kommunikas­jonsrådgiv­er i Oslo tingrett.

Den uttalelsen vil vaere rådgivende, ikke bindende. I utgangspun­ktet kan hovedforha­ndlingene avholdes kort tid etter at uttalelsen er på plass, men hensynet til vinterseso­ngen gjør at det ikke skjer før etter sesongslut­t.

Ville ha saken senere

Selv om Kristoffer­sen fikk innfridd ønsket om å vente med saken til etter sesongen, fikk han det ikke akkurat som han ville.

Han foreslo å vente med saken til «tidligst 1. april 2019», ifølge beslutning­en i tingretten.

Det ble vist til at selv om alpinseson­gen avsluttes 17. mars, varer sesongen i grener som langrenn og hopp, «med aktuelle vitner», til 24. mars.

Dommeren besluttet imidlertid at en beramming senere enn 19. mars «synes som en unødvendig forsinkels­e av saken».

daniel.roed-johansen@aftenposte­n.no

 ?? FOTO: ERIK JOHANSEN, NTB SCANPIX ??
FOTO: ERIK JOHANSEN, NTB SCANPIX
 ??  ?? Henrik Kristoffer­sen
Henrik Kristoffer­sen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway