Aftenposten

Mor og bortført sønn gjenforent etter 31 år

-

En kvinne fra Ontario i Canada forteller hvordan det var å treffe igjen sønnen hun ikke hadde sett siden han ble bortført av barnefaren, 21 måneder gammel.

Jermaine Mann (33) og moren Lyneth Mann-Lewis møttes for første gang på over 31 år i forrige uke, etter at faren var pågrepet i USA.

På en pressekonf­eranse tilbake i Toronto mandag brøt Mann-Lewis sammen i gråt da hun beskrev hva hun har gått gjennom.

Kysset og klemte

– Det har vaert en lang og hard reise siden sønnen min ble bortført. Jeg har gått gjennom mange harde dager, mange harde dager, sa hun.

Mann-Lewis beskrev deretter hvordan det var å se sin voksne sønn for første gang, lage mat for ham og møte vennene hans. Hun sier hun måtte klemme hardt på sønnen for å virkelig tro at det var sant, at det faktisk var ham. Hun opplyste at sønnen gjengjeldt­e klemmer og kyss og kommentert­e at de to har like øyne.

Trodde mor var død

Morens tidligere partner Allan Mann Jr. ble fredag pågrepet i Connecticu­t i USA, siktet for å ha kidnappet sønnen mens han hadde den 21 måneder gamle gutten på besøk.

I stedet for å levere ham tilbake til moren, tok Mann Jr. med seg gutten til USA, skaffet falske identitets­papirer og bosatte seg i en forstad.

Fra 1987 vokste gutten opp i den tro at moren hans var død.

Blir trolig utlevert og tiltalt

Allan Mann Jr. må nå først gjennom etterforsk­ning og trolig tiltale i USA for å ha løyet for myndighete­ne.

Deretter blir han etter alt å dømme tiltalt for kidnapping i Canada.

Ifølge Toronto-politiet har de aldri vaert borte i noe lignende tidligere. (NTB)

 ?? FOTO: TIJANA MARTIN, AP/ NTB SCANPIX ?? Lyneth Mann-Lewis (i midten) forteller her familiemed­lemmer om sitt møte med sønnen Jermaine Mann som ble bortført i 1987 og inntil nylig levde under et annet navn i USA.
FOTO: TIJANA MARTIN, AP/ NTB SCANPIX Lyneth Mann-Lewis (i midten) forteller her familiemed­lemmer om sitt møte med sønnen Jermaine Mann som ble bortført i 1987 og inntil nylig levde under et annet navn i USA.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway