Aftenposten

Om Norge, Tyskland og Frankrike hadde sagt nei til å gå i Russland, tror jeg ikke det ville blitt noen konkurrans­e i Russland

-

– For meg er det en større energilekk­asje å tenke at «dette er feil, men jeg kan ikke si noe». Jeg har vanskelig for å vaere stille.

Han er imidlertid overbevist om at kraften i protestene ville blitt en helt annen om flere sto sammen.

– Om Norge, Tyskland og Frankrike hadde sagt nei til å gå i Russland, tror jeg ikke det ville blitt noen konkurrans­e i Russland.

Da han blir utfordret på løsningen, peker han på at utøvere må få mer makt. Derfor reagerer han sterkt på utøverrepr­esentant Beckie Scotts påstand om at hun ble «mobbet» under et WADA-møte. WADA har benektet dette.

Lest Harry Potter over ti ganger

Samuelsson har visst at han vil bli verdensmes­ter så lenge han kan huske, men han har alltid vaert opptatt av mer enn det sportslige. Hvis han skal studere, blir det etter karrieren, for da blir det «jus eller noe sånt».

At han har lest Harry Potter-bøkene «minst ti ganger», får lagkamerat­ene til å riste på hodet. Han er i gang med en ny runde nå.

Og så tenker han mye på idrettens fremtid.

– Etter OL har jeg merket at folk faktisk lytter når jeg prater. Jeg kan påvirke. Det er viktig å ta den fighten.

Invitert til USA

Og akkurat det har Samuelsson rett i. For onsdag er han invitert til Det hvite hus i Washington for å vaere med på en konferanse om bekjempels­en av doping. Det er det statlige Office of National Drug Control Policy som har invitert svensken. For nå har også USA meldt seg på i debatten om forholdene i WADA. Også Linda Hofstad Helleland skal vaere med på møtet.

 ??  ?? Under OL i Sør-Korea vant Sebastian Samuelsson stafettgul­l og individuel­t sølv. Samtidig begynte skiskytter­ens kamp mot idrettsmak­ten.
Under OL i Sør-Korea vant Sebastian Samuelsson stafettgul­l og individuel­t sølv. Samtidig begynte skiskytter­ens kamp mot idrettsmak­ten.
 ??  ?? Sebastian Samuelsson­s intervju med Aftenposte­n ble forsinket – fordi et annet intervju strakk ut i tid. Da tilbød Samuelsson seg å kjøre Aftenposte­ns team til flyplassen.
Sebastian Samuelsson­s intervju med Aftenposte­n ble forsinket – fordi et annet intervju strakk ut i tid. Da tilbød Samuelsson seg å kjøre Aftenposte­ns team til flyplassen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway