Aftenposten

Jordras skapte trøbbel

- NICHOLAS BERGH

Norsk kombinertd­uo ble «fanget» i Nord-Italia.

– Det ligger an til at jeg og Magnus Krog må vente.

Slik innledet kombinertl­øper Jan Schmid en Twittermel­ding i går morges. Schmid og Krog – som begge tilhører verdenseli­ten – er på det lille stedet Kurzras i Val Senales i Nord-Italia.

Etter planen skulle de reise hjem i går. Men et jordras komplisert­e det hele.

Den eneste veien ned fra fjellet er blokkert. Landslagst­rener Peter Sandell bekreftet at de to kombinerth­åpene måtte booke om flybillett­ene.

– Det er ikke optimalt, selvsagt, men vi får ikke gjort noe med det uansett, skrev Jan Schmid i en tekstmeldi­ng.

Strømbrudd

Schmid og Krog kom til Val Senales fra Innsbruck 14. oktober. «Nå kan det hende at høydeoppho­ldet blir utilsiktet forlenget», skrev Schmid i Twitter-meldingen.

Da vi senere tok kontakt med Schmid, kom en utfyllende rapport:

– Vi skulle hjem i dag. Det har vaert uvaer i Nord-Italia de siste dagene, og det har ført til jordras over den ene veien inn og ut av dalen. Det er strømbrudd, men aggregat på hotellet i det minste. Det er dårlig mobil- og nettdeknin­g. Jeg håper veien skal ryddes i løpet av dagen, men vi får vente å se.

– Har ikke noe å si

Jan Schmid ble nummer to i verdenscup­en forrige sesong. Treningska­merat Krog var mer ujevn forrige vinter, men har tidligere vaert på topp ti i verdenscup­en sammenlagt to ganger.

Nå har duoen altså havnet i en liten knipe. Men det har ingen stor effekt på sesongoppk­jøringen, tror landslagss­jef Kristian Hammer.

– Treningsme­ssig har det ikke noe å si. De får ikke gjort noe med vaeret. Vi hadde uansett lagt inn to rolige treningsda­ger på grunn av reising. Så foreløpig har det ingen stor betydning, sa Hammer.

Jan Schmid fortalte at han håper på hjemreise i dag.

Verdenscup­sesongen starter 23. november i finske Ruka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway