Aftenposten

Gigantisk kunstverk på Aker brygge

- ELISABETH BIE

Den iglo-lignende domen måler åtte meter i høyden og er ti meteri diameter.

Den skal stå midt på Aker brygge i hele desember. Kunstner Elin Melberg har vunnet konkurrans­en om å lage den store installasj­onen som vises på Aker brygge i desember. Hun skal fylle domen med kunstneris­k innhold.

– Jeg skal bruke speilmosai­kk, sirkulaere akrylspeil­flater, rundt 200 håndlagede pom poms, speilmosai­kkskulptur­er, lilla linoleum og selvfølgel­ig masse lys. Dette blir veldig kjekt, men travelt, sier Melberg til Aftenblade­t.

Installasj­onen skal vaere på plass allerede 22. november, og før den tid må absolutt alt lages.

– Jeg har laget store installasj­oner før, men dette blir den aller største hittil, sier Melberg.

– Mykt og blankt

Oppdragsgi­veren for kunstprosj­ektet er Aker brygge, ved eieren Norwegian Property. Formelt var det konsulentb­yrået Hagelund/ Christense­n som vant konkurrans­en.

– Vi hadde på forhånd valgt Elin Melberg som vår kunstner til konkurrans­en, sier produsent Charlotte Hagelund. Hun trekker frem kunstneren­s uttrykk med lys, refleksjon­er og kontraster mellom det myke og blanke som ideelt for oppdraget.

Tenker ikke jul

Aker brygge introduser­te domen som en årlig tradisjon i desember i fjor.

I år er det første gang domen skal ha et kunstneris­k innhold. Dette kommer i tillegg til et an- net kunstprosj­ekt på Aker brygge, der det satses på å vise frem arbeidene til unge kunstnere.

Selv om domen er en førjulstra­disjon på Aker brygge, har ikke Melberg hatt julen i tankene for sitt prosjekt.

– Nei, Dette blir en helt selvstendi­g installasj­on, laget i min egen kunstneris­ke ånd, sier hun.

Åpningen av Elin Melbergs kunstinsta­llasjon finner sted på Aker brygge i Oslo 1. desember.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELIN MELBERG OG HAGELUND/CHRISTENSE­N ?? Aker brygge falt for Elin Melbergs forslag til kunstneris­k innhold i den store domen, som åpner 1. desember.
FOTO: ELIN MELBERG OG HAGELUND/CHRISTENSE­N Aker brygge falt for Elin Melbergs forslag til kunstneris­k innhold i den store domen, som åpner 1. desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway