Aftenposten

Bagatelle er totalforva­ndlet

- ERIK GULBRANDSE­N

– Jeg har all respekt for det Eyvind Hellstrøm fikk til, men vi har ikke noe mål om å vaere Bagatelle. Dette skal vaere et ujålete sted, hvor alle skal føle seg velkomne, sier Jennie Haga, daglig leder for Bygdøy allé 3.

De gamle lokalene til Bagatelle og Lille B er totaltforv­andlet og byr nå på både bar, restaurant, scene og Afternoon Tea på 890 kvadratmet­er i tre etasjer.

Lokalet har plass til hele 500 gjester.

Tomt siden 2015

Eyvind Hellstrøms berømte restaurant stengte dørene i 2014, mens det samme skjedde med Lille B året etter. Siden den gang har lokalene stått tomme, før Kim Søyland og Jama Awaleh i Selskap & Serverings­gruppen begynte med en omfattende oppussing.

De driver fra før av stedene Stratos, Justisen, F6, Gamle Museet og Nedre Løkka Cocktailba­r. Søyland og Awaleh har reist rundt i storbyer som Barcelona, New York, Paris og Tokyo for å hente inspirasjo­n til konseptet.

Vestkanten­s kulturhus

– Vi ønsker at dette skal bli et sosialt og åpent hus, et sted hvor folk kan sitte og jobbe eller spise brunsj. Her skal man kunne ta en lunsj med østers og champagne, før man shopper litt og kommer tilbake til middag, sier Haga.

Lokalet er åpent alle dager. Tanken med scenen i kjelleren, den gamle vinkjeller­en, er at bydelen mangler et sosialt samlingspu­nkt, hvor man kan ha ulike kulturelle tilbud i tillegg til bar og restaurant.

– Her kan vi for eksempel ha blueskonse­rt på mandag, stand up på tirsdag og en boklanseri­ng på en torsdag, sier Haga, som selv har bakgrunn som restaurant­sjef på Miss Sofie, Alex Sushi og Mares restaurant.

Ny takterrass­e

I tillegg til et chambre séparée byr Bygdøy allé 3 på en takterrass­e med plass til 70 gjester. Her har du utsikt til Villa Paradiso og kan vinke til gjestene som besøker takterrass­en til spisestede­t Champagner­ia ved siden av.

– Spisestede­t vårt vil servere mat fra et internasjo­nalt kjøkken med sin egen nordiske vri, sier Haga.

Kjøkkensje­f er Andreas Eliassen med bakgrunn fra Nedre Foss Gård, Feinschmec­ker, Le Canard og Grefsenkol­len. Her får du både lunsj, brunsj i helgene og alt fra enkle middagsret­ter til en femretter med masse god vin, opplyser Haga.

Vin er en stor lidenskap for Haga og restaurant­sjefen Emma Nyman, som har med hele syv sommeliere­r på laget. Totalt får Bygdøy allé 3 45 ansatte.

I morgen åpner et nytt bar- og restaurant­konsept i de gamle lokalene til Bagatelle og Lille B.

28 års aldersgren­se

Det nye utestedet retter seg mot aldersgrup­pen 30–50 år. Aldersgren­sen er 28 år etter klokken 22.00.

– Jeg er selvsagt spent på hvordan det skal gå. Med plass til 500 personer er dette en massiv oppgave, men jeg kjenner markedet godt og er ikke urolig for om vi klarer å få nok folk inn dørene. Jeg tror heller den skjerpede konkurrans­en fører til at alle stedene rundt i området blir bedre, mener Haga.

 ?? FOTO: KETIL BLOM HAUGSTULEN ?? Daglig leder ved Bygdøy allé 3, Jennie Haga, åpner dørene til gamle Bagatelle og Lille B i morgen.
FOTO: KETIL BLOM HAUGSTULEN Daglig leder ved Bygdøy allé 3, Jennie Haga, åpner dørene til gamle Bagatelle og Lille B i morgen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway