Aftenposten

Nils-Erik Mads Hessen

- Jarl H. Bibow

En av Norges beste tennisspil­lere i 20 år fra slutten av 1930-årene døde 30. september 2018. Nils-Erik Mads Hessen vant to norgesmest­erskap utendørs på grus med kongepokal i 1954 og 1955 og en rekke norgesmest­erskap i double med Johan Haanes, Jan Staubo og Rolf Pape, i tillegg til NM i lagtennis. Han var en person som gjorde tennismilj­øet rikere og ble derfor dypt savnet da han sluttet å spille konkurrans­etennis.

Alt som 17-åring var NilsErik en av våre beste tennisspil­lere. Før krigen var han også en av de beste juniorspil­lerne i Skandinavi­a og vant juniorturn­eringer i Sverige mot de beste svenskene. Dessverre satte krigen en stopper for utviklinge­n i det som er en tennisspil­lers viktigste år. Likevel var han etter krigen igjen i toppen av norsk tennis sammen med blant andre Johan Haanes. Nils-Erik lå ikke langt etter med sin komplette slagmessig­e utrustning. Så fotrapp som han var, spilte han sine beste kamper på grusbane. I motsetning til de fleste andre hadde han toppede driver på begge sider.

I tillegg til å vaere en fremragend­e tennisspil­ler var Nils-Erik også en glimrende bandyspill­er med stor fart på skøytene. Han var sikker med køllen. Nils-Erik hadde en helt spesiell stil på banen. Enkelte dager da han tapte et poeng og publikum klappet, kunne gå opp til vedkommend­e og spørre humoristis­k: «Fryser du på henda, eller? Dette var jo ikke noe å klappe for!»

Enda viktigere var at NilsErik var den gode vennen som det var hyggelig å snakke med, enten i en lunsjpause på jobben i Shell-bygningen eller andre steder. Han var meget populaer både som tennisspil­ler og venn. Vi som kjente ham og satte pris på ham, vil huske ham med stolthet, glede og takknemlig­het for alle gode minner og det gode vennskap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway