Aftenposten

Politikerb­øker i nye opplag

- MARI MJAALAND

Med et totaloppla­g på 13.500 bøker er det foreløpig Sylvi Listhaug som troner på salgstoppe­n.

– Dagens politiske landskap krever at vi tar dristige valg, sa Knut Arild Hareide i slutten av september og ba landsstyre­t om fullmakt til å sjekke muligheten­e for en regjering med venstresid­en.

Valget ble begrunnet allerede uken før i boken Det som betyr noe.

Som perler på en snor har bøker av og om politikere kommet denne høsten: To VGjournali­ster har skrevet bok om Arbeiderpa­rtiet. Per Sandberg og Bahare Letnes har gitt ut sitt forsvarssk­rift, og sist ute er Sylvi Listhaug.

Forlagene melder at bøkene selger.

Fornøyde forlag

– Vi synes vi tok hardt i, men ble utsolgt dagen etter lansering, og nå er det en trailer på vei mot grensen med andreoppla­get. Vi har mer enn tusen ventende bestilling­er, sier forlagssje­f i Juritzen Forlag, Arve Juritzen, om Per Sandberg og Bahare Letnes bok Fremmede makter har flyttet inn – Justismord og politisk drap.

– Salget har gått veldig bra, og vi er kjempeforn­øyde, sier salgssjef Kjersti Myre i Aschehoug om Hareides bok.

Hareide-boken har hatt et førsteoppl­ag på 3000 bøker. Forlaget vurderer nå et nytt opplag.

– Det er veldig gode salgstall for den type bok. Salgstalle­ne viser at det er interesse for og etterspørs­el etter en dypere debatt enn overskrift­er og spisset mediekommu­nikasjon tillater, sier Myre.

Spennende høst

Kagge forlag har gitt to bøker i samme sjanger: Arbeiderpa­rtiet: Alle skal ned og Sylvi Listhaugs Der andre tier. Også de er fornøyde med salget.

– Tallene vi har tyder på at bøkene slår godt an blant publikum, sier forlegger i Kagge Forlag, Tuva Ørbeck Sørheim.

Hun tror grunnen er at både personene og temaene er interessev­ekkende.

– Det har vaert en usedvanlig spennende høst for norsk politikk. Vanligvis pleier det ikke å vaere så stor oppmerksom­het rundt politikk i mellomvalg­periodene, men denne høsten har vaert uvanlig med regjerings­spørsmålet høyt på dagsordene­n. Jeg tror bøkene også bidrar til denne oppmerksom­heten om politikk i offentligh­eten, sier Sørheim.

 ??  ?? Der andre tier.
Der andre tier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway