Aftenposten

Skyldte på egen feighet

- ERLEND NESJE Mjøndalen

– Vi ble for feige, erkjente kaptein og målscorer Christian Gauseth utenfor garderobeo­mrådet i Mjøndalen.

Mjøndalen–Viking 2–4

«Sol, øl, smile til kamera. Loff, smør, chiller’n og slapper av.»

Fra Viking-garderoben runget sommerhite­n til Gauseth-kompis og tidligere Mjøndalen-spiller Mads Hansen.

Viking ødela opprykksfe­sten for Gauseth og Mjøndalen. Og benyttet samtidig anledninge­n til å «gni det inn» ved å spille Hansens «Sommerkrop­pen» veldig høyt i bortegarde­roben.

Gauseth, som sørget for at Mjøndalen ledet 1–0 ved pause, smilte tappert.

– Jeg må berømme Viking, det var godt gjort å komme hit og slå oss. Men vi er veldig skuffet over egen prestasjon. Vi ble for feige. Vi slo bort ballen og gjemte oss i for stor grad. Men det er en ny sjanse til helgen, det nytter ikke å grave seg ned, fastslo kaptein Gauseth.

Drama i siste runde

Med gårsdagens resultater ligger det an til en forrykende siste serierunde neste søndag klokken 13.

Viking leder nå 1. divisjon med 58 poeng og 22 plussmål. På hjemmebane møter de et Kongsvinge­rlag som har kvalik å spille for i siste runde.

Mjøndalen er nummer to med 57 poeng og 23 plussmål. På bortebane møter de et Florø-lag som har lite eller ingenting å spille for.

Aalesund, som slo Levanger 4–0 hjemme, er nummer tre med 56 poeng og 26 plussmål. På bortebane møter de et Strømmen-lag i meget god høstform.

To av disse tre er klar rett før klokken 15 neste søndag. Lag nummer tre må ut i kvalik mot lag under seg på tabellen og eventuelt laget som ender tredje sist i eliteserie­n.

– Det er langt fra klart. Vi har en vanskelig kamp på søndag. Men nå har vi satt oss i en fantastisk situasjon. Det var nok ikke mange som hadde trodd vi skulle vaere i denne posisjonen med én kamp igjen å spille da vi tapte for Florø og Tromsdalen, sa Viking-trener Bjarne Berntsen.

«Utdatert dinosaur»

Han ble kalt «utdatert dinosaur» av Christian Gauseth etter at Mjøndalen slo Viking 2–0 i Stavanger tidligere i sesongen. Gauseth måtte bite de ordene seg i går. Han kalte det «staffasje og show». At ordene som falt i Stavanger var en del av «underholdn­ingsbransj­en».

Kapteinen sendte Mjøndalen i ledelsen etter syv minutter. Hjemmelage­t var lenge bedre enn Viking. Men gjestene spilte seg inn i kampen, og i en femminutte­rsperiode i den andre omgangen snudde de 0–1 til 2–1 etter flotte mål av Tommy Høiland og Zymer Bytyqi.

Sistnevnte­s mål hadde fortjent flere tilskuere enn de 3630 som hadde funnet veien til Isachsen stadion. Bytyqi haelsparke­t ballen i vinkelen via stolpen. Det var en kunstscori­ng i Zlatan-klassen.

Viking økte, Mjøndalen reduserte og Viking økte igjen i det som var en meget underholde­nde opprykksdu­ell i Mjøndalen.

Der gjestene sikret seg tabelltopp før siste runde.

Bjørndalen-hjelp hjalp ikke

Mjøndalen-trener Vegard Hansen erkjente at hans lag ikke var gode nok mot et godt Viking-lag. Men han er glad for at eget lag har skjebnen i egne hender borte mot Florø i siste runde.

– Vi har muligheten til å klare det. Nå får vi se. Vi får restituere og forberede oss så godt som mulig. Vi møter et lag som har rykket ned, men det kan slå begge veier. Vi har i hvert fall muligheten til å avgjøre selv, sa Hansen.

Skiskytter­lengden Ole Einar Bjørndalen holdt peptalken i Mjøndalen-garderoben før kampen. Resultatet ble «bom låg».

 ?? BEGGE FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN ?? Christian Gauseth og Mjøndalen misbrukte opprykksmu­ligheten på eget kunstgress i går.
BEGGE FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN Christian Gauseth og Mjøndalen misbrukte opprykksmu­ligheten på eget kunstgress i går.
 ??  ?? Zymer Bytyqi scoret et kunstmål for Viking.
Zymer Bytyqi scoret et kunstmål for Viking.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway