Aftenposten

Nå er de i selskap med PSG, Barcelona, Chelsea, Lyon, Wolfsburg og Bayern München

- ODD INGE AAS odd.inge.aas@aftenposte­n.no

Det var hatter og konfetti i gullfarger. Det var «We are the champions» over anlegget og det var to store pokaler.

LSK Kvinner-Røa 6–2

Den ene til odel og eie, den andre en vandrepoka­l. For LSK Kvinner ser det ut til å vaere to sider av samme sak.

På veien mot sitt sjette seriemeste­rskap på de syv siste muligheten­e har de gule og svarte vaert mer utilnaerme­lige enn noen gang før i Toppserien (13 poeng ned til lag nummer to).

61 poeng var også nok til å tangere Røas ti år gamle poengrekor­d.

– Det har vaert en ekstremt bra sesong, oppsummere­r Guro Reiten under gullhatten og med medalje rundt halsen.

– Stort med Barcelona

1. desember avslutter hun og lagvenninn­ene

sesongen og starter adventsfei­ringen med cupfinale mot Sandviken.

Ingen blir overrasket hvis Ingrid Moe Wold løfter en ny pokal da. Så er det 109 dager til LSK Kvinner står overfor sin aller største utfordring så langt i klubbhisto­rien.

For 20. mars spilles de første kvartfinal­ene i Champions League, og det er litt av noen klubber romeriking­ene er i selskap med.

Lyon og Wolfsburg er verdens to beste kvinnelag og har naturligvi­s kvalifiser­t seg. Det samme har Barcelona, Chelsea, PSG og Bayern München gjort.

– Det er de virkelig store klubbene. Det lar seg høre at vi er med. Det hadde vaert stort med Barcelona her, smiler Hege Riise.

Verdensmes­teren fra 1995 har enorm suksess som trener for Norges beste lag. Unngår de årets finalister, Lyon og Wolfsburg, vet Riise at sjansen for semifinale stiger betrakteli­g.

Drømmen for fredagens trekning er Slavia Praha, det eneste laget som er dårligere rangert enn Norges gjenvaeren­de representa­nt.

Skal trene med gutter

Den norske serien starter tre dager etter den første Champions League-kvartfinal­en i mars neste år.

Riise har tre grep klare som skal gjøre laget klart for å gå rett fra vinterpaus­en til den største kampen i klubbens historie.

De skal møte de beste svenske og danske klubbene. Allerede fra første treningska­mp skal det vaere topp motstand.

De skal trene mye med gutter. 16-årslaget til Lillestrøm, som spiller i den nasjonale serien, skal sørge for at tempoet blir på et høyt nok nivå.

Riise vil forsterke stallen og ser etter norske spillere som er i landslagss­korpen. Utlendinge­r med høyt nok nivå blir for dyre.

Reiten: – Skal vaere rå i VM

Reiten drar nå med fem av sine LSK-venninner på landslagst­ur til Japan. Søndag møter de japanerne til årets siste kamp i rød drakt.

Både neste års VM og vårens Champions League-eventyr gjør at Reiten er sikker på at ingenting vil vaere i veien med motivasjon­en gjennom vinteren.

– Vi vil alle ta det neste steget. Jeg skal vaere rå i VM, sier storscorer­en, som samtidig innrømmer at det blir godt for kroppen, og ikke minst hodet, å få seg en skikkelig ferie i desember.

Involvert i det meste

Mot Røa viste Reiten nok en gang hvorfor venstrefot­en hennes er på ønskeliste­n til mange av de største klubbene Europa rundt.

Først skaffet hun straffe, og under minuttet etter at Anja Sønstevold hadde satt det i mål, lobbet en noe presset Reiten inn 2–0 på utsøkt vis.

Ingrid Syrstad Engens 4-1-scoring kom etter lagets store profil hadde vist frem teknikk, oversikt, timing og klokskap i forarbeide­t.

På overtid sørget Reiten så for at årets toppscorer i Toppserien endte på 21 mål, denne gangen var hun sikker fra straffemer­ket.

I tillegg scoret Ingrid Kvernvolde­n og Sophie Haug etter to veldig gode LSK-kontringer i annenomgan­gen, begge nokså ferdigscor­et etter at henholdsvi­s Synne Skinnes Hansen og Emilie Haavi serverte.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? Gull-konfettien regnet ned da LSK Kvinner løftet Toppserien-pokalen for sjette gang på de syv siste sesongene.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX Gull-konfettien regnet ned da LSK Kvinner løftet Toppserien-pokalen for sjette gang på de syv siste sesongene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway