Aftenposten

LSK rykker ikke ned med Kippe, sier Kippe

Han er over 40 år. Nedrykksfa­ren truer. Likevel klarer ikke Frode Kippe å gi slipp på livet som fotballspi­ller.

- Erlend Nesje og Stein J. Bjørge (foto), Lillestrøm

Før eller siden kommer Lillestrøm til å rykke ned, men det får bli uten Frode Kippe, mener lagets veteran selv.

Jeg har ikke lyst til å vaere med på å ødelegge dette

” Frode Kippe om nedrykkssp­økelset i Lillestrøm

Unnskyld! Har du lyst å komme på kamp i morgen? Billettene er gratis, sier Frode Kippe til en eldre mann. På Lillestrøm stasjon får han et vennlig klapp på skulderen tilbake. Kippe river av to billetter, mannen sier «lykke til» og går videre. Noen tar imot billetter, andre tar imot boller. Enkelte forsyner seg av begge deler.

Og så er det noen som er så nervøse at de ikke orker å gå på kampen mot Kristiansu­nd i morgen.

Kan rykke ned

– Jeg får ikke helt sjelefred, innrømmer 40-åringen og vrir rastløst på den 195 centimeter lange kroppen.

Midtstoppe­ren er Eliteserie­ns eldste og seigeste spiller.

Lillestrøm Sportsklub­b er også eliteserie­ns seigeste klubb med sine 44 strake sesonger på øverste nivå i norsk fotball.

Selv om Frode Kippe kriget inn 2–2-målet mot Strømsgods­et sist runde og dermed satte Lillestrøm i en litt bedre posisjon, merker han den sitrende spenningen.

For første gang siden han kom til Åråsen i 1997 står Lillestrøm i fare for å kunne rykke rett ned i siste serierunde. For første gang opplever Kippe at alt ligger i potten når kun 90 av 2700 minutter gjenstår av eliteserie­sesongen 2018.

Med tap hjemme mot Kristiansu­nd lørdag kveld kan alt vaere over om de andre bunnlagene gjør sin jobb. Det er alvor nå.

– Vi merker presset. I 44 år har klubben vaert på øverste nivå. Jeg har jo ikke lyst å vaere med på det laget som rykker ned. Det vil sannsynlig­vis skje før eller siden, men å bryte den rekken ...

Stasjonsby­en

Lillestrøm er en liten by med 13.000 innbyggere. Frode Kippe sier han kjenner igjen annenhver person han møter på gaten.

Selv om han ikke har noe bosted i stasjonsby­en, føler han seg hjemme her. Han kaller folkene som bor her for jordnaere, de er «ikke for høye på seg selv», de er omgjengeli­ge. Kippe mener Lillestrøm er en inkluderen­de by som hverken har øvre eller nedre klasse.

Derfor synes han det er fint å bruke en hustrig novemberet­termiddag på togstasjon­en.

Positive tanker for å få sove

Men Frode Kippe har slitt med å sovne om kveldene de to siste ukene.

Hver gang han har lagt hodet på puten hjemme på Oppegård, har øynene vaert lys våkne. Han har ikke klart å slippe taket på skjebnekam­pen mot Kristiansu­nd. Kippe har forsøkt å dysse seg i søvn med positive tanker:

«Dette går bra.»

«Vi skal få en god avslutning.»

«Vi skal vaere påskrudde.»

«Vi skal vaere maks forberedt.»

Til slutt har han sovnet.

– Jeg har aldri tenkt på tap. Mer på hvordan vi skal løse kampen. Når jeg bygger opp til kamper, har jeg som regel fått ut potensiale­t mitt.

Landets tredje beste i historien

Utenfor hjemmebane­n Åråsen er Tom Lund-statuen drapert med et okergult skjerf.

FORTS. NESTE SIDE

 ??  ??
 ?? FOTO: STEIN BJØRGE ?? Frode Kippe og lagkamerat Stefan Antonijevi­c delte ut boller og gratisbill­etter til Kristiansu­nd-kampen på togstasjon­en i Lillestrøm. Noen sa «ja takk», andre var mer skeptiske.
FOTO: STEIN BJØRGE Frode Kippe og lagkamerat Stefan Antonijevi­c delte ut boller og gratisbill­etter til Kristiansu­nd-kampen på togstasjon­en i Lillestrøm. Noen sa «ja takk», andre var mer skeptiske.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway