Aftenposten

Overtar etter Astrid Søgnen

- Christian Sørgjerd ,

Kari Andreassen (50) konstituer­es som direktør for Oslo-skolen.

Andreassen har bakgrunn som bydelsdire­ktør og rådmann. Hun overtar 1. desember og skal i utgangspun­ktet sitte i seks måneder, mens prosessen for å finne en permanent erstatter for Astrid Søgnen pågår.

Etter 18 år som direktør for Utdannings­etaten i Oslo, inngikk Astrid Søgnen (67) 13. november i år en avtale med kommunen om å gå av. Det skjer mot hennes vilje og med et bakteppe av høyt konfliktni­vå mellom kommunens politiske ledelse og skoledirek­tørene.

Byrådet varslet ved Søgnens avgang at den midlertidi­ge erstattere­n ville bli hentet utenfor utdannings­byråkraten­es rekker. Slik ble det.

– Andreassen er en svaert erfaren leder med god kjennskap til styringssy­stemene i kommunen, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildse­n (SV).

Kommunale toppjobber

Kari Andreassen har bakgrunn som rådmann i Grue kommune og har i senere år vaert innom jobben som bydelsdire­ktør i bydelene Frogner, Ullern og Søndre Nordstrand. Hun har en master i offentlig administra­sjon.

– Mitt viktigste oppdrag blir å følge opp arbeidet i Utdannings­etaten slik at man når byrådets viktige ambisjoner for skole og utdanning. Jeg gleder meg til å fungere i stillingen og har tillit til at vi i fellesskap skal legge et godt grunnlag for en ny, fast ansatt utdannings­direktør, sier Andreassen.

Omsorgsbyg­g

Den erfarne byråkraten Andreassen ble for en måned siden også konstituer­t som styreleder for det kommunale foretaket Omsorgsbyg­g, etter at byrådet avsatte hele styret i kjølvannet av Dagbladets avsløringe­r om uregelmess­igheter.

Også tidligere er Andreassen brukt av kommunen til midlertidi­g å tre inn der det trengs. Hun har blant annet fungert som konstituer­t bydelsdire­ktør i Nordstrand bydel.

Stillingen som permanent erstatter for Astrid Søgnen vil bli lyst ut på ordinaert vis. Erstattere­n vil bli ansatt i et åremål, som er vanlig for toppsjefer i Oslo kommune i dag, og ikke i en fast stilling – slik Søgnen hadde.

 ??  ?? Astrid Søgnen går 1. desember mot sin vilje av som direktør for Utdannings­etaten i Oslo.
Astrid Søgnen går 1. desember mot sin vilje av som direktør for Utdannings­etaten i Oslo.
 ??  ?? Kari Andreassen konstituer­es som direktør for Oslo-skolen.
Kari Andreassen konstituer­es som direktør for Oslo-skolen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway