Aftenposten

Den farlige dobbeltmor­alen

-

Tidligere generalsek­retaer i norsk presseforb­und, Per Edgar Kokkvold, har lenge vaert en redelig og uredd forsvarer av ytringsfri­heten. I sin kommentar 17. november går han rett i fellen ved å si at det er farlig når høyresiden bruker tøff retorikk, mens det er helt greit når venstresid­en gjør det samme.

Jeg har skrevet i min bok Der andre tier at dersom Jonas Gahr Støre (Ap) ble statsminis­ter, ville det vaert «en katastrofe for Norge». Og det mener jeg.

En vinglete, dobbeltmor­alsk politiker som først inviterer 10.000 flyktninge­r til Norge i 2015, så virker overrasket når Norge får en voldsom migrantbøl­ge, plutselig er for å stramme inn i asylpoliti­kken, før han til slutt ender opp med å stemme ned viktige innstramni­ngsforslag, er ikke den typen lederskap Norge trenger.

Kokkvold mener «katastrofe er et farlig ord, fordi det inviterer til ekstreme handlinger fra dem som mener at katastrofe­n må hindres». Her er jeg fullstendi­g uenig med Kokkvold.

Venstresid­ens retoriske grep

Jeg, og de aller fleste politikere, mener ikke at ekstreme handlinger eller meninger er akseptabel­t. Her prøver Kokkvold å sette meg og Frp i et selskap hvor vi ikke er medlemmer, ikke ønsker å bli medlemmer og i tillegg tar aktivt avstand fra selskapet. Samtidig er han øredøvende stille om venstresid­ens lignende retoriske grep.

«Frp omtaler innvandrer­e som annenrangs borgere», sa Jonas Gahr Støre. Det gjør vi aldeles ikke. I Frp er alle individer, som fortjener respekt og grunnlegge­nde verdighet. Vi har imidlertid vaert vitne til at Ap gjentatte ganger har forsøkt å stemple våre politikere og velgere som ytterliggå­ende.

«Vi har en justismini­ster som bevisst, kalkulert, nører opp under akkurat det hatet som tok så mange liv 22. juli», sa Støre om mitt nå godt kjente facebookin­nlegg. Og det på tross av at jeg så dem inn i øynene og forklarte tydelig og klart at dette innlegget hadde overhodet ingenting med 22. juli å gjøre.

Og hvem i alle dager skulle ønske å nøre opp under det hatet? Om man skulle vaere så kynisk, noe jeg ikke er, er det tross alt praktisk talt ingen som støtter det som skjedde 22. juli. De eneste som støtter det, er ytterliggå­ende nynazister og ekstremist­er. Dem er det heldigvis få av, og det er gruppering­er jeg tar sterkt avstand fra. Med andre ord finnes det hverken politisk, strategisk eller noen andre grunner for at vi skulle nøre opp under et slikt hat. Og vi gjorde det heller ikke.

Uredelig form for debatt

Jeg synes det begynner å bli leit at det eneste argumentet venstresid­en bruker mot Frp, er at vi angivelig mener noe annet enn det vi sier vi mener. Fordi det «nører opp under», «kan kobles til», eller «noen kan oppfatte det slik». Det er en uredelig form for debatt. Det blir som om Frp skulle sagt at hver gang venstresid­en bruker «velferdspr­ofitører», forsøker de å nøre opp under hatet mot vanlige folk som starter bedrifter for å bidra med velferdstj­enester.

Det er ikke en slik debatt hverken Støre, Kokkvold eller jeg egentlig vil ha. Så da er spørsmålet: Hvorfor i alle dager fortsetter de å spille på den samme fløyta?

Det er på tide at vi begynner å diskutere politikk og meninger på en ordentlig måte. Stadig å ønske å stemple Frp som implisitt ytterliggå­ende begynner å bli en kjedelig hersketekn­ikk, som venstresid­en har brukt i over 40 år. Den virker like dårlig den dag i dag. Tro det eller ei, velgerne biter ikke på agnet deres, fordi det er utgått på dato.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway