Aftenposten

Sen leggetid gjør ham maktesløs

- FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN NORWAY Mette Bugge FAKTA

seg mot to på natten.

– Ingen er i stand til å legge seg og bare sove med en gang direkte etter en så lang dag. Det tar lang tid før de finner roen, men det er individuel­t hvordan spillerne løser det. Dette er krevende, sier Hergeirsso­n.

Han forteller at hele programmet må skyves dagen etter. Da får spillerne lov til å sove til litt utpå formiddage­n. Frokosten kan gjerne vaere i 10-tiden.

Landslagst­reneren sier at kamptidspu­nktet er kommersiel­t styrt, av hensyn til TV og markedskre­fter. Han mener at rent faglig vil bør ingen kamper starte etter klokken 19.

– Vi sover aller best om natten, og er det noe spillerne trenger, er det hvile.

Dette sier spillerne

Spillerne har ulike oppfatning­er om hva sene kamper betyr for dem. Vilde Ingstad og Thea Mørk mener at «det er lite å få gjort med» de sene kamptidspu­nktene, og at de bare må prøve å takle situasjone­n på best mulig vis. Andre spillere er mer kritiske.

– Vi må snu døgnet, men det er enda godt vi kan sove på morgenen, sier Veronica Kristianse­n.

– Kampene går altfor sent, jeg blir generelt veldig urolig i kroppen når jeg skal sove etterpå, sier Marta Tomac.

Kari Brattset er mer likegyldig.

– Jeg liker bedre å spille tidligere på dagen, men det er ikke noe stort problem for meg.

Ønsker god sendetid

Anne Tufte er sportssjef i Nordic Entertainm­ent Group og TV3. Hun håper håndballje­ntene takler sene kamper.

– TV-selskapene ønsker kamper i god sendetid. Vi har stor forståelse for at det ut ifra et sportslig perspektiv skaper noen utfordring­er med så sene kamper. Det er det internasjo­nale rettighets­selskapet som bestemte sendetid og ikke TV3. Vi er uansett sikre på at de norske håndballje­ntene kommer til å takle dette på en suveren måte.

Haller skal tømmes og fylles

– Vertsnasjo­nen Frankrike har et annet billettsys­tem enn det vi er vant til. De selger kamp for kamp som betyr at hallene må tømmes og fylles igjen, sier Ole Jørstad, styremedle­m i Det europeiske håndballfo­rbundet (EHF).

Han sier at det franske forbundet og fransk TV, som har hovedprodu­ksjonen, har bestemt tidspunkte­ne.

Jørstad tror landslagst­renerne vil få vaere med å bestemme tidene sammen med rettighets­haverne når to EM skal avvikles i Norge i 2020.

 ??  ?? Landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n mener det er altfor sent å spille EM-kamper klokken 21.00. Neste helg starter håndball-EM i Frankrike.Fredag 23. november 2018
Landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n mener det er altfor sent å spille EM-kamper klokken 21.00. Neste helg starter håndball-EM i Frankrike.Fredag 23. november 2018

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway