Aftenposten

Slutter som sjef i Innovasjon Norge

-

annet valg etter at han oppfattet at naeringsmi­nisteren grep inn og ba styret utsette behandling av ansettelse­sforholdet til administre­rende direktør Anita Krohn Traaseth. Naeringsmi­nisteren ba om en utsettelse av behandling­en av saken, fordi han mente det var mer hensiktsme­ssig at det nye styret håndterte saken.

Deler av styret i Innovasjon Norge hadde ikke tillit til Traaseth.

Flere i Innovasjon Norge skal ha opplevd det som vanskelig å uttrykke uenighet med Traaseth. Mange skal derfor ha valgt å slutte.

Misnøye med lederstil Traaseth sto for en omstilling­sprosess i Innovasjon Norge, som utløste mye kritikk internt. Blant annet fra tillitsval­gte.

Det var også en misnøye med hennes lederstil, som skal ha startet i november 2015. Gjennom sin private blogg Tinteguri, gikk Traaseth hardt ut offentlig mot det hun kalte en internt drevet svertekamp­anje mot henne og «andre nye nøkkelpers­oner» i Innovasjon Norge.

Det ble også bråk da Innovasjon Norge ansatte Ferd-arving Katharina Andresen. Hun ble ansatt i en seksmånede­rs deltidssti­lling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge uten at jobben var lyst ut. Direktør Traaseth tok selvkritik­k for at saken hadde blitt som den ble.

I forrige uke kom det en rapport som konkludert­e med at Innovasjon Norge ikke brøt noen regler i saken.

Innovasjon Norge er statens viktigste verktøy for å øke innovasjon­en i naeringsli­vet over hele landet, men saerlig i distrikten­e, samt for å profilere Norge som reisemål.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway