Aftenposten

Tegneserie­helten skal ha tappet bilfirmaet for 380 mill.

-

Cost Killer» etter at han på 1990-tallet gjorde røde tall svarte igjen i Renault.

I Japan fikk han tilnavnet «Mr. Fix It» etter å ta tatt Nissan tilbake fra avgrunnen i 1999. To år senere ble det skrevet en egen japansk tegneserie med Ghosn i helterolle­n.

Slo Obama i måling

I japanske medier er han blitt kalt for «seven eleven» etter kioskkjede­n med henblikk på lange arbeidsdag­er. I Tokyo kan du også finne navnet hans på restaurant­menyer.

Han har selv avvist politiske ambisjoner, men han er blitt nevnt som presidentk­andidat i Libanon. I Japan kom han for noen år siden på syvende plass i en meningsmål­ing – foran blant andre Barack Obama – om hvilken kjendis folk helst ville skulle styre landet.

Varsler slo alarm

Anklagene mot Ghosn stammer fra Nissan. Der har medarbeide­re gransket sin styreleder i flere måneder for å ha tappet selskapska­ssen. Granskning­en ble startet etter at en intern varsler slo alarm om Ghosn og en av hans naere medarbeide­re.

– En rekke andre vesentlige tjenestefe­il er avdekket, som personlig bruk av selskapets eiendeler, heter det i meldingen fra selskapet. Den mistenkte og hans medarbeide­r har ikke kommentert anklagene.

Ifølge japansk presse handler mistanken blant annet om boliger Ghosn har disponert og som selskapet eier i Brasil, Frankrike, Japan og Libanon. I tillegg skal han personlig ha fordelt godtgjørel­sene mellom selskapets toppledere og slik puttet mer i egen lomme.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway