Aftenposten

Lorelies Beck-Lüthi

-

Lorelies Beck-Lüthi er død, 81 år gammel. Lorelies ble født inn i en stor familie på landsbygda i Sveits 15. august 1937 og viste allerede som ung pike at hun var vitebegjae­rlig og eventyrlys­ten. Hun trålet Skandinavi­a på kryss og tvers og endte til slutt opp i Oslo. I Ris menighet gikk hun ivrig inn i menighetsa­rbeidet og traff en ung, kjekk mann – teologistu­dent Wilhelm Beck. Det var kjaerlighe­t ved første blikk. Lorelies laerte seg ganske snart norsk. Fire barn kom til, og da de mistet en to måneder gammel baby, adopterte de et barn, slik at barneflokk­en fremdeles talte fire.

Lorelies var en dugelig husmor med stor gjennomsla­gskraft. Hun oppnådde det hun hadde satt seg fore, dog impulsiv. Det sier mye om hennes målbevisst­het at hun i en alder av 50 år gjennomfør­te teologisk studium på normaltid og ble norsk presteviet i 1984. Fra 1987 til 1997 var Lorelies prest på landsbygda i Sveits, Wilhelm var da vikarprest og «husmann», som han selv uttrykker det. Familien bodde også i Bergen og Tromsø. Da deltok hun i menighetsa­rbeidet og var med en stadig voksende familie med barn, svigerbarn og barnebarn.

I 2000 flyttet Lorelies og Wilhelm tilbake til

Oslo som pensjonist­er. Lorelies fant veien til Frogner Seniorsent­er på Schafteløk­ken, og kvinnegrup­pen vår, Mandagstre­ffen, på biblioteke­t. Lorelies ble markant gruppen vår, kunnskapsr­ik som hun var. I norsk og europeisk historie var hun suveren. På vårt siste møte 29. oktober hadde vi Trump, Putin, Macron og Angela Merkel på agendaen. Hun elsket å vaere på møtene. Hun måtte vaere dårlig om hun ikke kom på scooteren sin. På under to uker har vi mistet to av våre ivrigste deltagere, først Sissel og så Lorelies. De kommer til å bli savnet. Jeg lyser fred over Lorelies minne. Gerd Tindeland Grøndahl

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway