Aftenposten

Tore Bakken

-

Det var med sjokk og vantro vi mottok meldingen om at vår gamle leke- og skolekamer­at, studiekame­rat, kollega og venn Tore Bakken døde 7. november.

Tore ble født i Halden i 5. april 1946, men familien flyttet til Skien i 1952, der søsknene Tore, Anne og Frode vokste opp. Tore hadde talenter i mange retninger. Han var en ener på skolen og i alle idretter han var innom: fotball, håndball og bandy.

Høsten 1965 begynte han på NTH, linje for teknisk fysikk. Han klarte lett å kombinere studier, idrett og studentliv­et i Trondheim. Med sin teknikk, hurtighet og skuddstyrk­e ble han en av de mest profilerte spillerne på NTHIs håndballag i hovedserie­n. Etter NTH fulgte Televerket­s forsknings­institutt på Kjeller. I 1980 flyttet han hjem til Skien og begynte på Petrokjemi­anleggene på Rafnes, hvor han ble frem til han pensjonert­e seg i 2011.

Han var aktiv i Skiens organisasj­onsliv som mangeårig styremedle­m av Skien Turistfore­ning, president i Gimsøy Rotary og som leder av Skien Tennisklub­b i 22 år. Der ble han utnevnt til aeresmedle­m i høst. Han ble en ivrig seiler og deltok en rekke ganger i Faerdersei­lasen. Flere ganger syklet han Den store styrkeprøv­en, ja, en gang syklet han sogar fra Oslo for å stille på startstrek­en i Trondheim. Han var glad i å gå på ski fra hytte til hytte i fjellet. Vi minnes mange flotte turer på Hardangerv­idda og i Skarvheime­n.

Det blir tomt etter

Tore. Han var inspireren­de å vaere sammen med, kunnskapsr­ik og hadde klare meninger. Han var skeptiker av legning og lot seg ikke rive med av kortvarige motebølger. Han var en varm, hjelpsom, trygg og ustresset person som vi kommer til å savne dypt. Våre tanker går til hans kone, Kari, barna Mari og Johan, deres ektefeller og fem barnebarn. Uno Abrahamsen Henrik Kortner

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway