Aftenposten

– Angsten og usikkerhet­en min er blitt forsterket

[Fra Østlandet. Arbeidsled­ig. Svindlet for 19.150 kroner]

-

Det er en tåkete oktoberdag i en by på Østlandet. I stuen serverer 37-åringen kaffe fra blå krus. Radioen står på i bakgrunnen.

– Jeg er blitt veldig skeptisk til nye mennesker, forteller han.

Han kom i kontakt med Gro i august 2017, etter at hun la ham til som venn på Facebook. De hadde en felles Facebook-venninne. Tonen var vennskapel­ig.

En stund etterpå fortalte kvinnen at moren hennes var død i Sverige. Hun manglet penger til begravelse­n og ba om å få låne. 37-åringen overførte 5000 kroner.

Senere ba hun om mer. Samtidig ble tonen flørtende.

– Jeg fikk et håp om at det kunne bli noe, sier den høyreiste 37-åringen.

Han ga totalt 19.150 kroner. Så tok reservene slutt. Da kuttet kvinnen kontakten. Etter det hørte han ikke noe mer fra henne. Han forsøkte å konfronter­e henne en gang og sa han måtte ha pengene. Da ble hun sint.

Senere ringte politiet og ba ham anmelde. Prosessen rundt anmeldelse­n og rettssaken gikk veldig inn på ham. I uken før rettssaken sov han lite.

37-åringen slet med usikkerhet og angst fra før og mener svindelen han ble utsatt for, har forverret tilstanden.

– Jeg er blitt veldig skeptisk til nye mennesker. Hvis noen fremmede legger meg til som venn på Facebook, sletter jeg dem med en gang. Og jeg synes det er vanskelig å møte nye jenter.

Nå tar han hver dag som den kommer. – Jeg sliter med å sitte med ryggen til folk. Så jeg vil si at jeg er blitt skadet av dette.

Svindelen mot 37-åringen var et av forholdene kvinnen ble dømt for i 2018.

pv@A-magasinet.no

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway