Aftenposten

Tegnet sitt eget drømmehus

De har også tegnet Skarven, Oslos nyeste badstuflåt­e. Anna bader i fjorden året rundt.

- – Helle Aarnes – Signe Dons (foto)

BADSTUFLÅT­EN

[Ved Operaen]

Med Skarven, som ligger ved Operaen, har vi satt et lite stempel på byen. Små ting lager også glede i hverdagen, man trenger ikke bygge et helt operahus. Og Oslofjorde­n er så fin at folk bør ha glede av den hele året.

ISBADERE

[Isbad + suppe = lykke]

Jeg bader i fjorden hver lørdag hele året, riktignok uten sauna. Det er viktig å kunne ha litt ferie i hverdagen også, ikke bare ha alt fokus på sommerferi­en. Bade i fjorden i november og så dra hjem for å spise en god suppe. Det er banalt, men fint, sier Anna.

DANSK DESIGN

[Radiohus-lampen]

De to lampene over kjøkkenbor­det er den klassiske Radiohus-pendelen fra 1940-årene, designet til Danmarks Radios Radiohus på Frederiksb­erg av Vilhelm Lauritzen, en av dansk modernisme­s og funksjonal­ismes fremste arkitekter.

BETONGGULV

[Barnevennl­ig]

Kjøkkengul­vet er delvis laget av betong – slik kan barna løpe inn og ut gjennom kjøkkenet uten å ta av seg skoene. Resten er tregulv fra Dinesen.

DYR I DRIFT

[Utsikt fra kjøkkenet]

Vi liker spesielt godt å kunne se ut på naturen fra kjøkkenet. Vi har både ekorn og rev her. En kveld jeg holdt på å trene litt, sto det et rådyr og glodde på meg, sier Audun.

RØDBETER OG BLOMSTER

[Favorittrå­varer]

Vi følger årstidene. Rødbete er en fantastisk grønnsak. Og i sommer oppdaget vi blomkarse. Audun synes det smaker så godt. Vi dyrket det i mengder. Nok til alle.

LANGT TREBORD

[Bonderoman­tikk]

Bordet kommer fra mine foreldre – jeg liker at det er langt og gammelt. Vi er ikke redde for å søle noe som helst på det.

VARMT OG GODT

[Peis]

Vi bruker peisen masse, også når vi har gjester. Den er koblet til varmeanleg­get og gir varme i gulvet.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway