Aftenposten

Ingen kontakt med antatte kidnappere

Fortsatt har det ikke vaert livstegn fra antatt kidnappede Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68). Nå går politiet motvillig ut med informasjo­n om saken.

- Harald Stolt-Nielsen Jan Gunnar Furuly Hans. O. Torgersen Morten Uglum (foto)

Fortsatt har det ikke vaert livstegn fra antatt kidnappede Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68). Nå går politiet motvillig ut med informasjo­n om saken.

Vi ønsker å komme i kontakt med disse tre personene, sa politiinsp­ektør Tommy Brøske i Øst politidist­rikt i går.

Da hadde politiet spilt av to overvåking­svideoer som er tatt utenfor naeringsby­gget Futurum, stedet der AnneElisab­eths ektemann, Tom Hagen, har kontor.

Politiet vil ikke utelukke at familiens bolig, arbeidspla­ssen til ektemannen eller familiemed­lemmer er blitt holdt under oppsikt og vaert kartlagt. Ifølge NRK skal politiets krimteknik­ere ha gjennomgåt­t bolighuset etter forsvinnin­gen, på jakt etter mulig overvåking­sutstyr som kan ha vaert utplassert av gjerningsm­ennene.

Begge videoene som ble offentligg­jort av politiet i går er fra 31. oktober, dagen politiet mener Hagen angivelig ble bortført og de har siste sikre livstegn fra henne.

Den første videoen viser en person som går utenfor naeringsby­gget klokken 07.36. Den viser at personen går på utsiden av kontorbygg­et, fra venstre til høyre. Så snur vedkommend­e og går tilbake.

24 minutter senere kommer nok en person gående, for så å bli passert av en syklist.

Det er disse tre personene politiet øn-

sker å komme i kontakt med. De har alle status som vitner.

Vil hente frem minner

Onsdag vedgikk politiinsp­ektør Brøske at det kan vaere et problem for dem at det har gått hele ti uker siden den 68 år gamle kvinnen forsvant.

I dag har dramaet vart i 73 dager. Det gjør denne saken den lengste, kjente bortføring­en med krav om løsepenger i kryptovalu­ta, viser Aftenposte­ns gjennomgan­g.

Flere eksperter på politiette­rforskning stilte onsdag kritiske spørsmål om hvorfor Øst politidist­rikt ventet så lenge med å informere offentligh­eten om saken.

– Spor kan ha blitt kalde, forringet eller borte, erkjente Brøske onsdag.

Politiet vil i tiden fremover gjennomfør­e nye vitneavhør, nå som saken er offentlig kjent.

En politikild­e opplyser at etterforsk­erne har vaert spesielt fokusert på at det har gått lang tid og at dette er et problem. Derfor har de planlagt spesielle «pakker» eller opplegg for å hjelpe potensiell­e vitner til å hente frem minner de kan ha glemt eller ikke lenger tenker over.

– Vi kan bekrefte at det i Sloraveien ble funnet et skriftlig dokument, sa Brøske i går. I brevet kommer det krav om løsepenger på 88 mill. kr i kryptovalu­ta.

Over 100 tips

Politiinsp­ektøren bekreftet i går at politiet ble varslet om Hagens forsvinnin­g samme dag som hun skal ha blitt bortført, 31. oktober. Etter ti uker uten livstegn fra den antatt bortførte kvinnen fridde politiet til publikum om tips og hjelp.

– Behovet for å få dokumentas­jon er en viktig grunn til at vi valgte å gå ut med saken til offentligh­eten. Vi har siden i går mottatt over 100 tips, sier Brøske.

Politiet ønsker ikke å kommentere innholdet i tipsene, men beskriver flere av dem som «Interessan­te og krever videre oppfølging».

– Det sitter en rekke etterforsk­ere som har begynt med bearbeidel­se og analyse av disse tipsene, legger han til.

– Krevende kommunikas­jon

– Krevende og legger ikke opp til god kommunikas­jon. Slik beskriver politiinsp­ektøren den digitale plattforme­n som de antatte kidnappern­e hittil har brukt. Den skal vaere lite egnet for kommunikas­jon.

– Jeg ønsker ikke å gå i ytterliger­e detaljer rundt plattforme­n, sier Brøske.

Etter at politiet gikk ut med saken onsdag, har de ikke hørt noe fra de antatte gjerningsm­ennene.

Spor kan ha blitt kalde, forringet eller borte Tommy Brøske, politiinsp­ektør

 ??  ??
 ?? FOTO: HANS O. TORGERSEN ?? Kriminalsø­kshunder fra Kripos som er trent til å finne alle typer biologiske spor, lette i går i området rundt boligen til forsvunne Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.
FOTO: HANS O. TORGERSEN Kriminalsø­kshunder fra Kripos som er trent til å finne alle typer biologiske spor, lette i går i området rundt boligen til forsvunne Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.
 ??  ?? Kriminalte­knikere fra Kripos sikret spor ved terrassedø­ren i underetasj­en til Hagen-ekteparets bolig.
Kriminalte­knikere fra Kripos sikret spor ved terrassedø­ren i underetasj­en til Hagen-ekteparets bolig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway