Aftenposten

Femte hjul på vognen

Lillesøste­r har alltid følt seg utestengt av søskenflok­ken.

-

Vi er en voksen søskenflok­k på fire som i alle år har hatt et naert og godt forhold til hverandre – selv om vi nå bor på ulike kanter av landet. I oppveksten delte vi for øvrig mange av de samme interessen­e, men fordi den yngste er en del år yngre enn oss andre, ble ikke hun alltid like mye inkludert.

Etter hvert som vi ble voksne, har imidlertid ikke alder spilt noen som helst rolle, tenker jeg. Vi har i alle år delt gleder og sorger med hverandre. Men for en tid siden ga den yngste i flokken uttrykk for at hun har store problemer med en følelse av å vaere utestengt. Hun husker situasjone­r der vi som ungdommer kjeftet på henne fordi hun ikke alltid hang med på våre felles aktivitete­r, og hun har alltid hatt en følelse av å vaere femte hjul på vognen sammen med oss andre. Hun sier hun også har følt seg uønsket i fellesskap­et vårt.

For meg er det veldig trist at hun har så dårlige minner fra oppveksten, noe jeg tror kan forklares ved at vi var unge og handlet deretter – rett og slett lite gjennomten­kt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway