Aftenposten

Nødetater og bombegrupp­e på universite­tet i Oslo

Brevet med mistenkeli­g pulver ble tatt hånd om av bombegrupp­en. I går kveld var det ferdig analysert som ufarlig.

- Lene Skogstrøm

Nødetatene er ved Problemvei­en/Universite­tet i Oslo i forbindels­e med at det er blitt mottatt et brev inneholden­de pulver, skrev politiet i Oslo på Twitter klokken 10.50 i går.

– Bombegrupp­en har sikret gjenstande­n og fraktet den til Forsvarets forsknings- institutt på Kjeller, hvor innholdet skal videre undersøkes, sier operasjons­leder Christian Krohn Engeseth til Aftenposte­n.

– Vi vet ennå ikke om det er sprengfarl­ig stoff i brevet, og det var derfor vi rykket inn med bombegrupp­e og nødetater, forteller operasjons­lederen.

Fem har vaert i kontakt

– Det er totalt fem personer som har vaert i kontakt med brevet. Ingen av disse har meldt om ubehag, sier Engeseth.

Han forteller at det, så vidt han vet, kun er ansatte ved universite­tet som ble eksponert for pulveret. De blir nå tatt hånd om av helseperso­nell.

Universite­tets pressetjen­este opplyser om at brevet ble tatt imot på universite­tets budsentral, som er Høyblokken på Blindern.

Brevet ble sendt til Lucy Smiths hus, skriver avisen Uniforum. Både rektor, den sentrale universite­tsledelsen og ulike støtteenhe­ter holder til i dette bygget.

Ufarlig

– Analysene fra Forsvarets forsknings­institutt (FFI) på Kjeller viser at det var mineraler og kalkstøv i pulveret. Det var helt ufarlig, sier vaktleder Roger Hjertø i Oslopoliti­et.

 ??  ?? Bombegrupp­en fra politiet på universite­tet i går.Foto: Olav Olsen
Bombegrupp­en fra politiet på universite­tet i går.Foto: Olav Olsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway