Aftenposten

Fregatthav­ariet

-

Fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet Sola TS den 8. november i fjor. Fregatten, som seilte for NATO, var på vei sørover fra øvelsen Trident Juncture i Norge. Det var 137 personer om bord på fregatten da den kolliderte med tankskipet. Åtte av dem ble skadet under ulykken, men ingen fikk alvorlige skader. I desember i fjor opplyste Forsvaret at fregatten hadde sunket enda dypere grunnet periodevis dårlig vaer. blemet skal vaere på plass innen mars, sa Bakke-Jensen.

Så langt har arbeidet med sikring og heving av KNM Helge Ingstad kostet i underkant av 500 millioner kroner.

Fregatthav­ariet

KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet Sola TS den 8. november i fjor. Fregatten var på vei sørover fra øvelsen Trident Juncture. Det var 137 personer om bord da den kolliderte. Åtte av dem ble skadet, men ingen fikk alvorlige skader.

I Forsvarsmi­nisterens a igår lite om hendelsesf­orløpet rundt ulykken. Nok en gang henviste h anti lat dette gjøres av Havarikomm­isjonen, politiet og Sjøforsvar­ets egen undersøkel­sesgruppe.

Han sa likevel: – Det var ingen enkelthand­ling som ledet til ulykken.

Flere vil beholde MTB-våpenet

Under debatten som fulgte redegjørel­sen til Bakke-Jensen, sa Sps Liv Signe Navarsete at man bør revurdere planen om å fase ut MTB-våpenet. Det ønsket også SVs Audun Lysbakken å diskutere. Aps Martin Kolberg tok til orde for en ekstern granskning av redningsar­beidet, som partiet stiller spørsmål ved.

Frps Christian Tybring-Gjedde sa at han satte stor pris på at besetninge­n fra Helge Ingstad er godt ivaretatt. Han stilte seg likevel kritisk til at ingen er stilt til ansvar for det som skjedde.

Bakke-Jensen opplyste om en «uønsket hendelse» under bergingsop­erasjoner som kunne fått dramatiske konsekvens­er. En kraftig vaier røk og den rammet en mindre båt. Ingen kom imidlertid til skade, men hendelsen kunne fått alvorlige konsekvens­er, sa forsvarsmi­nisteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway