Aftenposten

Sporvogner til besvaer

Folk klatret opp fra alle kanter for å få en tur med trikkene som inntok byen 3. mars 1894. Politiet måtte inn for å holde orden på reiselystn­e.

- Astrid Løken

Det ble kaos da trikken inntok Kristiania i 1894.

7500 mennesker løste billett første lørdag den var i drift.

De første trikkene begynte å gå lørdag 3. mars i 1894. Sist søndag var det altså 125 år siden de første elektriske trikkene kom til Kristiania.

I Aftenposte­n sto det en artikkel om de elektriske sporvogner to dager etter at den begynte å gå i byens gater.

Aftenposte­ns reporter forteller med stor innlevelse om overfylte vogner, politikons­tabler som forsøkte å holde orden på menneskene som ville kjøre elektrisk trikk, vogner som stakk av, men ble hentet inn igjen, samt knuste lykter.

– Interessen må ha vaert overvelden­de. Den første lørdagen trikkene var i drift, var 7500 mennesker med på tur gjennom byens gater. Det er jo bedre plass på T-banen i dag, sier kommunikas­jon-srådgiver Jan Rustad i Sporveien.

Sild i tønne den gangen også

Folk ventet på tur nede ved Jernbaneto­rget. Mange lyktes ikke med å komme med og trasket opp til Majorstuen, i håp om at det ville bli lettere å komme på der. Men de ble like skuffet. For folk som hadde blitt med trikken fra Jernbaneto­rget til Majorstuen, ville også vaere med ned igjen.

Politifolk­ene hadde en stor jobb med å holde orden på alle som ville kjøre trikk. Utbrudd som «det er skammeligt at vi ikke kan faa komme med» hørtes fra folk som hadde lyst til å kjøre trikk, men som i stedet måtte ta turen tilbake med gamle hestesporv­ogner i stedet.

En vogn forsøkte å stikke av

Aftenposte­n-reporteren rapportert­e også om en vogn som gjorde et mislykket forsøk på å «stikke av» og inn i Dronningpa­rken, men den ble straks brakt tilbake til sporet sitt.

– De veide jo langt mindre enn dagens trikker, så det var ikke så vanskelig å få dem tilbake på sporet, forklarer Rustad.

Reporteren meldte også at det ble tre avsporinge­r i løpet av de tre første dagene de elektriske trikkene var i drift. To av avsporinge­ne skjedde mandag formiddag.

En gassdrevet gatelykt ved Stortinget ble knust da trikken sporet av og kjørte inn i lyktstolpe­n. Gassen i gaten måtte stenges av i flere timer. Reporteren skrev videre at Sporveien kunne vente seg et erstatning­skrav.

Trafikken måtte også stoppe i tre kvarter grunnet et uhell ved Kristiania vestre Arbeidersa­mfund.

 ??  ??
 ?? Foto: Lokaltrafi­kkhistoris­k forening ?? Dette bildet er tatt like etter at trikkene begynte å gå i hovedstade­n, trolig i 1895. Trikken var utstyrt med reklame den gangen også. Her har Pellerins Margarin kapret en fin plassering. Trikken står på hjørnet av Bogstadvei­en og Kirkeveien med fronten mot byen.
Foto: Lokaltrafi­kkhistoris­k forening Dette bildet er tatt like etter at trikkene begynte å gå i hovedstade­n, trolig i 1895. Trikken var utstyrt med reklame den gangen også. Her har Pellerins Margarin kapret en fin plassering. Trikken står på hjørnet av Bogstadvei­en og Kirkeveien med fronten mot byen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway