Aftenposten

Vått brød og druknet ost

- Smørbukk

Er de gått lei? Vi står utenfor Cantina Cortina og venter på at en av servitøren­e skal vise oss til et bord. Det tar sin tid. De ser trette og slitne ut og virker ikke spesielt begeistret over å få flere gjester. Folketeate­rpassasjen byr på flere spisestede­r under samme tak, og gjester har i flere år spist lunsj og middag hos Fiskeriet, Nikay, Grilleriet og italienske Cantina Cortina. Burger Bar, designet av Snøhetta, la inn årene for en liten stund siden.

– Det må være tøff konkurrans­e mellom spisestede­ne i området her. Først kom alle restaurant­ene i Youngskvar­talet med Nemesis, Lulu og Girotondo før den nye mathallen Oslo Street Food åpnet dørene i februar. De har hatt fulle hus siden første dag.

Variert meny

Vi får oss endelig et bord og leser gjennom menyen. Den byr på noen få småretter, en fint priset 3-retter til 395 kroner, et brukbart antall hovedrette­r, samt et bra utvalg pizzaer. Det rumler godt i magen, så vi starter med en antipasti misti – et utvalg italienske skinker og oster. Vi bestiller også et par Moreno – italiensk øl.

– Au da! Her har ikke servitøren sett hva han har satt på bordet, sier spisefølge­t. På en trefjøl har kokkene lagt på tre ulike typer oster og skinker, en skål med honning og focaccia og aioli. I tillegg har de helt over et berg med svarte oliven og fått med en desiliter av laken de har ligget i. Det har ført til oversvømme­lse på fatet og dermed oster med smak av oliven og focaccia som er helt bløte de nederste centimeter­ne.

Kjedelig start

– Jeg synes heller ikke skinkene og ostene er så mye å skryte av, mener spisefølge­t. Sauemelkos­ten Pecorino får godkjent, men kjedelig spicy salami og tallegio laget på kumelk, er skuffende. Det beste er gorgonzola som vi dypper i en skål akasiehonn­ing. Neste gang bør kokkene ha oliven i en egen skål ved siden av.

Lighter og feiebrett, takk!

Cantina Cortina har en egen sittegrupp­e ute i passasjen, men også noen få sitteplass­er inne, hvor det er hyggeliger­e å sitte. I passasjen er det enkle stoler, noen matrester på bakken, og ingen tar seg bryet med å tenne lyset på bordet. Det er heller ikke enkelt å få tak i en av de to servitøren­e som labber inn og ut med maten.

God pasta

Hovedrette­ne er de beste, uten å imponere. Aller best er strozza pretti con salsiccia. Det er en litt tykkere pasta med perfekt tyggemotst­and, servert med italiensk pølse, sopp, tomat og masse parmesan over. Det kunne vært mer smak i pølsen, men retten er stor og mettende. Her får man mye mat for 195 kroner.

Tam pizza

Pizzaen er midt på treet. Den er litt for lite stekt, mangler både sprøhet og smaker

 ?? Foto: Stein Bjørge ?? Cantina Cortina ligger fint til i Folketeate­rpassasjen, men har en del ting å rette på!
Foto: Stein Bjørge Cantina Cortina ligger fint til i Folketeate­rpassasjen, men har en del ting å rette på!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway