Aftenposten

Ubehagelig kommersiel­l

En platt og konstruert plate med små glimt av autentisit­et.

- Peder Ebbesen

Den amerikansk­e sangeren og låtskriver­en Alicia Beth Moore (39) – alias Pink – har en karriere som går helt tilbake til midten av 90-tallet. Dette er hennes åttende studioalbu­m. Det er nesten vanskelig å tenke på at hun debuterte som soloartist med et slags alternativ­t R&B-album i 1999, for R&B er ganske fjernt fra hennes nåværende lydbilde. Når sant skal sies, har de syv albumene som fulgte debuten vært en smeltedige­l av sjangere. Hvis hun skal plasseres, så er det som en popartist inspirert av rocken og countryens verden.

Designet, ikke laget

Det som ofte er problemet med en popstjerne av dette kaliberet, er at de tar musikalske grep for å holde på relevansen og nå ut til yngre målgrupper i takt med at musikktren­dene endrer seg. Smart, vil mange si.

Ja, det kan hende, men det har en litt ubehagelig lukt av penger. Spesielt på hennes forrige prosjekt, i 2017, begynte noen litt fremmede hiphop-produksjon­er å dukke opp. Og en gjesteoppt­reden av Eminem.

Hurts 2B Human er et potpurri av platt og altfor konstruert pop. Gjennom 13 låter får vi høre noe musikk som kanskje er Pink selv, men for det meste føles det som kjølige og kalkulerte låter som er designet, ikke laget.

Hvem er Pink?

Tittellåte­n «Hurts 2B Human», med samtidspop­artisten Khalid, er et åpenbart eksempel på noe som føles som et «cash grab».

Khalid nyter for øyeblikket en glitrende popkarrier­e med flere listeplass­eringer og skyhøye avspilling­stall. 21-åringen har dessuten en mye yngre fanskare – altså en annen målgruppe. Men denne låten føles som om Pink prøver å treffe bredest mulig ved å stjele Khalids fans til egne rekker.

Det kan hende at hun genuint er fan av Khalid, men denne fryktelige klagende, sytende låten gir helt andre konnotasjo­ner. Det samme gjør «Can We Pretend». En pop-EDM-låt av plast som er blottet for sjel og totalt malplasser­t i Pinks musikkuniv­ers. Hva nå enn hennes univers er lenger

ink har fortsatt en utrolig sterk vokal og leverer gode prestasjon­er jevnt over. Spesielt i albumets siste del, som er mye mer nedpå og for det meste består av såre ballader. Der klarer Pink en form for redningsak­sjon.

Særlig duetten med.countryart­ist Chris Stapleton, som har strykere og steelgitar, står igjen som et av albumets beste låter. Her låter Pink mer som, vel, Pink. Her fremstår hun autentisk, ikke konstruert og ubehagelig kommersiel­l.

Men Hurts 2B Human er identitets­løs i sin form. Det virker ikke som det er gjort et forsøk på å lage et album med en logisk sammenheng. Låtene har lite med hverandre å gjøre. Kanskje er den mer ment som en spillelist­e?

Pink spiller i Telenor Arena 5. august. Konserten er for lengst utsolgt.

 ?? Foto: Hannah McKay, Reuters/NTB scanpix ?? Pink har allerede solgt ut Telenor Arena i august. Nå er hun ute med sitt åttende album.
Foto: Hannah McKay, Reuters/NTB scanpix Pink har allerede solgt ut Telenor Arena i august. Nå er hun ute med sitt åttende album.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway