Aftenposten

HYPPIG NATTISSING

-

Hver fjerde mann over 50 år og nesten annenhver mann over 60 år, har en eller annen utfordring knyttet til prostata. De mest vanlige problemene er hyppige vannlating­er og dårlig nattesøvn.

Vannlating­sproblemer s om nattissing, problemer med å urinere eller en følelse av at blæren aldri er helt tom...?

Dette kan være tegn på det som er en naturlig del av aldringspr­osessen for menn, nemlig at prostatakj­ertelen vokser. Det er ikke en alvorlig tilstand, men kan påvirke urinstrømm­en og presse på urinblæren.

Problemer med å tisse blir ofte betraktet som et litt pinlig tema, og det tabuet gjør at mange menn går med oppfattels­en: ”Det må jeg bare lære å leve med”.

Flere søvneksper­ter advarer imidlertid mot den innstillin­gen. Er du ofte oppe om natten for å tisse, forstyrrer det nattesøvne­n din og du kan få et uregelmess­ig søvnmønste­r. Lite

søvn og dårlig søvnkvalit­et kan lett påvirke energinivå­et, følelsen av opplagthet samt ha innvirknin­g på arbeidskap­asitet, konsentras­jon og humør.

Forskning på naturstoff­er har vist gode resultater i forhold til vannlating­sfunksjone­n. De best dokumenter­te forsøkene peker på at ekstrakter utvunnet av dvergpalme­ns bær, kan hjelpe med å bevare normal vannlating­sfunksjon og støtte en sterk urinstråle.

Hvis man ser mot utlandet er naturmidle­r ofte førstevalg­et når det gjelder helse. I Tyskland for eksempel, er de fleste midlene som ordineres mot vannlating­sproblemer basert på dvergpalme. I Norge brukes det foreløpig i mindre grad, men interessen er økende.

VEDLIKEHOL­D NORMAL VANNLATING­SFUNKSJON

I Norge har firmaet Wellvita indroduser­t produktet Sabalix,

som nettopp er basert på de spesielle dvergpalme­bærene. Sabalix inneholder i tillegg det understøtt­ende mineralet sink, som bidrar til et normalt testostero­nnivå i blodet.

Opplever du å få forstyrret nattesøvne­n din fordi du ofte må på toalettet? Prøv Sabalix med ekstrakt fra dvergpalme­ns bær. Det kan avhjelpe hyppig vannlating­sbehov om natten og støtte en sterk urinstråle.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway