Aftenposten

På workshop med Durek Verrett og Märtha Louise

Anne Bichler (56) fra Tyskland fikk en opplevelse hun har ventet på helt siden hun var liten da Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett startet sin foredragst­urné i København i går.

- Margrethe Zacho Haarde

Sjaman Durek Verrett ber oss om å slå forsiktig med høyre hånd på innsiden av venstre håndledd. Bevegelsen er en del av en vanlig sjamanisti­sk teknikk for å få i gang en renselse i kroppen, forklarer han.

– Kroppen vet hva som skal skje, nå. Vi blir bedt om å fokusere på pusten. Sjaman Durek beveger seg rundt i lokalet. Sånn jeg forstår det snakker han til usynlige krefter eller ånder og ber disse ta bolig i oss og hjelpe oss som er til stede med å rense oss fri fra mørke energier. Negative tanker og annet nedarbeide­t og opplevd tankegods, som ødelegger for at vi kan føle oss verdsatt som den vi er. Han kaller det å downloade renselse. – Download 1200, sier han høyt. – Download 1300.

Jo høyere tall, jo flere fysiske reaksjoner hos de tilhørerne som blir fysisk påvirket, hevder Durek.

I går ettermidda­g opplevde et førtitalls mennesker for første gang en workshop på den mye omtalte foredragst­urneen til Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett i København.

En god del av de påmeldte var fra norsk presse, som har betalt rundt 1300 kroner for billett til den rundt tre timer lange seansen.

En planlagt pressekonf­eranse i etterkant av gårsdagens workshop ble avlyst, og duoen selv ville ikke snakke med påmeldt presse.

Selvhjelps-duo i storm

«When you meet your twinflame, you know. I have been lucky enough to have met mine.»

Sånn begynte prinsesse Märtha Louise sitt Instagram-innlegg søndag 12. mai, for en uke siden, der hun fortalte at hun var blitt kjæreste med den amerikansk­e sjamanen Durek Verrett. Siden det har Prisesse Märtha Louise vært toppsak i mange norske medier hver eneste dag. Prinsessen og Durek har selv gitt intervjuer ved et par-tre anledninge­r, blant annet stilte de opp i God Morgen Norge på TV2.

Utover det har spesialist­er og kommentari­at sparket i gang debatter rundt kirkens rolle og monarkiets rolle. Det første etter at selvhjelps-duoen hadde leid St. Petri kirke i Stavanger til å avholde et av sine arrangemen­ter den kommende uken. Biskop Anne Lise Ådnøy gikk tilbake på leieavtale­n etter å ha fordøyet «mye nytt som var kommet frem i mediene» om sjamanens virksomhet, deriblant hans påstander om at han kan kurere kreft. Det var ikke forenelig med kirkens rolle.

Torsdag forrige uke gikk avisen Fædrelands­vennen ut på lederplass og krevde at prinsesse Märtha Louise ga fra seg prinsesset­ittelen: «Märtha Louise har fått kjæreste. Det er hennes egen sak. Men det angår hele samfunnet når de to bruker prinsesset­ittelen i kommersiel­l virksomhet».

Märtha Louise svarte på oppfordrin­gen fra sørlandsav­isen på denne måten, via et morgeninte­rvju på TV2: «Det er ikke noe jeg vurderer å gjøre. Jeg er en del av den familien. Og det vil jeg fortsette å være.»

Komplett igjen

Under seansen blir en kvinne utvalgt til en slags renselsess­eremoni, som endte med at kvinnen gråt voldsomt. Andre begynner å hoste, noen gråter, andre lager høye lyder, danser, vugger, rister, uler som ulver og ler. Til slutt ber han åndene om å plante hysterisk latter i oss alle.

Når seansen er over, etter kanskje tyve minutter, ler prinsesse Märtha Louise også:

– Er dere blitt helt gærne alle sammen? sier hun.

– Husk at det er ok å være akkurat den du er.

Tyske Anne Bichler (56) er en av dem som har hatt en sterk opplevelse denne søndagsett­ermiddagen. Hun oppdaget Sjaman Durek for ca. et halvt år siden og har reist fra Basel fordi hun er nysgjerrig på ham. Hun arbeider med meditasjon og traumetera­pi i Tyskland.

– Det har vært helt fantastisk, sier hun, tydelig rørt og fortsatt våt i ansiktet etter gråt.

Hun forklarer hvorfor ettermidda­g ble så sterk:

– Jeg hadde mange operasjone­r da jeg var yngre og jeg har visst i mange år at en del av meg aldri falt på plass etter narkosen. I dag kom resten tilbake til meg.

– Så du er blitt kompletter­t her i dag?

– Ja.

− Jeg er virkelig skeptisk

Hun vil gjerne at jeg tar et bilde av henne sammen med prinsesse Märtha Louise og Sjaman Durek Verrett.

Jeg spør om jeg kan bruke bildet og sitater av det hun sier i Aftenposte­n.

– Absolutt! Hvis bare flere kunne forstå hvor godt livet er hvis vi sluttet å leve i redsel, sier hun.

Hun spør også om mine opplevelse­r. Jeg sier at jeg synes Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise sier mange fine og fornuftige ting om hvordan man kan leve livet sitt på en god måte. Jeg sier også at jeg ikke har følt noe spesielt under seansen med pusting og håndledds-tapping.

Hun smiler og sier at hun forstår, men at det kan komme.

– Jeg har vært interesser­t i åndelighet siden jeg var seks år gammel. 95 prosent av dem som sier de skal lede deg på en åndelig vei driver med bullshit, jeg er virkelig skeptisk. Men i dag opplevde jeg noe som var ekte og virkelig for meg.

 ?? Foto: Lise Åserud, NTB scanpix ?? Kollektiv renselse, krampegråt, latter og pressekrit­ikk sto på menyen da Märtha Louise og Durek Verrett innledet sin foredragst­urné i går.
Foto: Lise Åserud, NTB scanpix Kollektiv renselse, krampegråt, latter og pressekrit­ikk sto på menyen da Märtha Louise og Durek Verrett innledet sin foredragst­urné i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway