Aftenposten

Vincent Kompany

-

Lørdag fullførte Manchester City den historiske «engelske trippelen». Det har aldri et herrelag i England klart tidligere. Dagen etter den historiske triumfen bekrefter klubbkapte­inen gjennom mange år at det var hans siste kamp for klubben.

– Jeg kan ikke tro at jeg skriver dette ... men det var min siste, skriver Kompany i et åpenhjerti­g innlegg på Facebook.

Hyller Guardiola

Den belgiske forsvarskj­empen kom til klubben i 2008 fra Hamburg. I 2011 fikk han æren av å bli lagets kaptein.

Gjennom 11 år har han vunnet hele 12 trofeer med Manchester-klubben.

– Manchester City har gitt meg alt. Jeg har prøvd å gi tilbake det jeg klarer. Jeg er takknemlig for dem som har heiet meg frem på en spesiell reise, i en veldig spesiell klubb, skriver han.

I innlegget benytter han også muligheten til å takke manager Pep Guardiola, som har vært en viktig brikke på tampen av Kompanys karriere.

– En spesiell takk til Pep og trenerappa­ratet også. Dere har vært fantastisk­e. Dere har fulgt meg gjennom så mye hardt arbeid. Dere har gjort meg sterkere hver gang. Takk så mye.

– Ingen har vært viktigere enn Kompany

Manchester City takker også klubbkapte­inen på sine hjemmeside­r.

– Det har vært mange viktige bidragsyte­re i Manchester Citys historie, men ingen har nok vært viktigere enn Vincent Kompany, sier styreforma­nn Khaldoon Al Mubarak.

Denne sesongen skrev belgieren seg ytterliger­e inn i City-historien. Da laget måtte vinne i nest siste kamp for å holde liv i gulldrømme­n i Premier League, smalt Kompany ballen i vinkelen fra utenfor sekstenmet­eren.

City slo Leicester City 1–0, og klarte til slutt å ta seriemeste­rskapet med knappest mulig margin foran Liverpool.

– Jeg har spilt i ti år med denne mannen for klubb og landslag. For et privilegiu­m det har vært. Stor spiller, stor personligh­et og stor leder. Jeg har lært masse fra deg. Ønsker deg alt det beste i fremtiden, skriver lagkamerat og landsmann Kevin De Bruyne på Twitter.

Totalt har Kompany 360 kamper og 20 mål for City.

Avslører fremtidspl­anene

Nå vender Kompany tilbake til der det hele startet. Belgieren blir nå spillende manager i den belgiske storklubbe­n Anderlecht.

– Dette kommer kanskje som en over

Født: 10. april 1986

Tidligere klubber: Anderlecht, Hamburg, Manchester City

A-landskampe­r Belgia: 87 (4 mål)

Meritter: 4 Premier League-titler med Manchester City, 2 FA-cupseire, 4 ligacuptit­ler. raskelse. Det er den mest lidenskape­lige, men samtidig rasjonelle beslutning­en jeg noen gang har tatt, skriver han.

Han skriver videre at han fikk en telefon fra sin tidligere klubb. Der tilbydde den tekniske direktøren, Frank Arnesen, stillingen. Dansken har tidligere jobbet i ledelsen i Chelsea.

– Jeg vil dele kunnskapen med den neste lilla generasjon­en, skriver han og sikter til Anderlecht fargerike drakter.

Kompany startet karrieren på akademiet i Anderlecht ved tusenårssk­iftet. Etter hvert tok han steget opp til førstelage­t og fikk 103 kamper for klubben. I 2006 dro han til Hamburg.

Vincent Kompany løftet FA-cuppokalen etter storseiere­n mot Watford på Wembley lørdag kveld.

 ?? Foto: DAVID KLEIN, REUTERS ??
Foto: DAVID KLEIN, REUTERS

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway