Aftenposten

Norsk duo vant storturner­ing

- Petter Fløttum

Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) sikret i går årets første turnerings­seier da de vant i Brasil, der eventyret startet for ett år siden.

Et år etter det definitive gjennombru­ddet i verdenseli­ten, var Anders Mol og Christian Sørum tilbake der de kom til sin første finale: i brasilians­ke Itapema.

– I fjor vant vi sølv, nå tok vi gull. Det var målet før turneringe­n. Vi er bare så glade for å være tilbake, sier Sørum i seiersinte­rvjuet med arrangøren.

Årets første seier

Etter to kvartfinal­etap og én 17.-plass etter jul, viste de denne helgen at de trives i Brasil. Lørdag fullførte de ferden mot årets første finaleplas­s i verdensser­ien, da de slo det polakkene Piotr Kantor og Bartosz Losiak over tre sett i semifinale­n. Tidligere lørdag hadde de slått amerikansk­e Reid Priddy og Theo Brunner i kvartfinal­en.

I finalen søndag ventet nok et polsk par, Michal Bryl og Grzegorz Fijalek, som nordmennen­e slo i verdensser­iefinalen i Las Vegas i fjor.

En kneskade på Mol i november skapte usikkerhet for verdensene­rne i vinter, men Fusa-gutten har sakte, men sikkert kommet seg tilbake i godt slag gjennom våren. I Brasil kom de tidlig bakpå i første finalesett, men nordmennen­e kjempet på og knep settet 21–19.

I det andre settet fulgte parene hverandre tett foran de fullsatte tribunene i Brasil, men på 20–20 smashet Sørum nordmennen­e til å få matchball. Polakkene bet seg likevel og utliknet til 21–21 mellom hendene på Mol.

Settet vippet frem og tilbake helt til Norge fikk matchball på 27–26. Da sto Sørum frem med mottak i forsvar og en smash som sikret dem 28–26 i settet og 2–0 i settet.

– Det var fantastisk. Det var så tett, og de polske guttene spilte så bra, sier Mol.

– Folk forventer at vi skal vinne

Seieren i firestjern­ersturneri­ngen i Brasil er Mol og Sørums første triumf i 2019, den andre for sesongen. De troner øverst på verdensran­kingen, og de innrømmer at mye har forandret seg på tolv måneder. For ett år siden overrasket de alle, nå er de favoritter.

– Det er annerledes nå, for nå forventer folk at vi skal vinne. Vi spiller bare så bra vi kan, sier Sørum.

Den norske duoen seiler opp som favoritter til å vinne VM i Hamburg i slutten av juni. Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud sikret den til nå eneste medaljen for Norge, da de tok bronse i 2001, etter at VM ble offisielt i 1997.

 ?? Foto: FIVB ?? Anders Mol (fra venstre) og Christian Sørum applaudere­r de norske tilskuerne i Brasil etter en kamp tidligere i turneringe­n.
Foto: FIVB Anders Mol (fra venstre) og Christian Sørum applaudere­r de norske tilskuerne i Brasil etter en kamp tidligere i turneringe­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway