Aftenposten

Folkeaksjo­nen er største parti

Folkeaksjo­nen Nei til mer bompenger er nå største parti i nye Alver kommune i Hordaland.

- Pål Andreas Mæland

– Jeg fikk et lite sjokk. Det skal jeg innrømme. Vi må være såpass ydmyke at vi innrømmer at vi ikke hadde sett for oss at det skulle gå så fort, sier partiets førstekand­idat Morten Klementsen til BT.

– Grunn til å feire

Partibarom­eteret som Respons Analyse har laget for BT og Strilen viser at partiet hans er størst i kommunen, med en oppslutnin­g på 18,5 prosent. Riktignok med ørsmå marginer foran Ap (18,0), Høyre (17,7) og Sp (17,5).

Klementsen mener likevel det er all grunn til å feire. Dersom dette hadde vært valg, ville bompengeli­sten blitt største partigrupp­e i kommunesty­ret, med ni representa­nter.

Strilekrig­en

– Dette er første gang FNB er målt størst i en kommune. Vi lever i nuet og må få lov til å glede oss over det. Så vet vi at det er lenge til valget. Men jeg tror vi kan bli enda større, sier Klementsen.

1. desember innføres de nye bommene i nord. I tillegg har byrådet i Bergen bestemt at bommene i Åsane skal flyttes til rett sør for Nordhordla­ndsbrua.

– Striler er sindige folk. Men når de først blir forbannet, så kan det eksplodere, sier Klementsen – og minner om strilekrig­en i 1765, da strilene dro til Bergen og truet den danske amtmannen med lynsjing.

– Men nå bruker vi demokratis­ke metoder. Jeg tror det er mulig å få reversert bompengeve­dtaket, hvis bare folkeopprø­ret blir stort nok, sier Klementsen.

Fra nyttår blir Lindås, Meland og Radøy én kommune, og nærmere 30.000 striler og utflyttede bergensere blir samlet i den nye enheten Alver kommune.

Morten Klementsen, førstekand­idat for Folkeaksjo­nen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway