Aftenposten

Politiet inn i Hagenbolig­en dagen hun forsvant

Etter to dager fikk kriminalte­knikere begynne å jobbe.

- Harald Stolt-Nielsen

Til tross for trusler mot hennes liv, tok politiet seg inn i boligen til Tom og Anne-Elisabeth Hagen samme dag som hun ble meldt savnet.

Det bekrefter politiinsp­ektør og etterforsk­ningsleder Tommy Brøske.

– Vi tok oss inn i Sloraveien 4. samme dag som hun ble meldt savnet, onsdag 31. oktober, sier han.

Politiinsp­ektøren ønsker ikke å gi et eksakt tidspunkt for når de tok seg inn i boligen, men bekrefter at det ble gjort samme dag som politiet ble varslet.

Rundt klokken 14 onsdag 31. oktober ble politiet varslet om at kona til en av Norges rikeste menn, investor og ingeniør Tom Hagen, hadde forsvunnet. Siste sikre livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen er en telefonsam­tale med et familiemed­lem klokken 09.14.

Klokken 16.06 sendte Øst politidist­rikt ut et distriktsv­arsel via politiets alarm- og varslingss­ystem. Bakgrunnen for varslet var «Kidnapping Fjellhamar».

Krimteknik­ere etter to dager

I ti uker etterforsk­et politiet den antatte kidnapping­en i det stille. To dager etter at Anne-Elisabeth Hagen ble meldt savnet, tok spesialise­rte kriminalte­knikere seg inn i boligen.

– Allerede første gang vi tok oss inn hadde vi fokus på det kriminalte­kniske. Vi leter etter spor og den type ting. Men spesialist­ene gikk først inn 2. november, sier Brøske.

Grunnen til at kriminalte­knikerne ikke tok seg inn i boligen før 2. november, var at politiet trengte tid til å planlegge hvordan undersøkel­sene skulle gjennomfør­es, opplyser Brøske.

Inne i boligen var det blitt funnet et brev, hvor det ble fremsatt krav om løsepenger og trusler.

Politiinsp­ektøren vil ikke si eksakt hvor mye tid politiet har brukt på undersøkel­ser inne i boligen, men sier det er snakk om flere dager.

Ettersom politiet i lang tid holdt etterforsk­ningen skjult for offentligh­eten, har det vært enkelte etterforsk­ningsskrit­t politiet ikke kunne gjennomfør­e før saken ble kjent 9. januar 2019. Dette gjelder blant annet søk med hund i området.

– Jeg mener bestemt at det ble gjort for første gang da saken ble offentligg­jort, sier Brøske.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway