Aftenposten

Flyskam er sunt

- Johanne Frost Klepp (20), Sentralsty­remedlem, Natur og Ungdom

Vi kan ikke lene oss tilbake i flysetet og late som om den flyreisen vi tar, ikke er med på å bidra til disse klimaendri­ngene, skriver Johanne Klepp Frost (20).

Vi nordmenn er flinke til mye, alt fra skisport, sjakk og søndagstur til taco-fredag. Men ikke alt vi er verdensmes­tere i, er like positivt. Som for eksempel det å fly. Nordmenn er skikkelig flinke til å ta fly. Så flinke er vi at 5 millioner nordmenn flyr like mye som 50 millioner europeere. Men fly er også flinke til å slippe ut CO2. Så flinke er de at hvis man flyr tur og retur Oslo – New York, har man sluppet ut like mye CO2 som det en gjennomsni­ttlig bil gjør på ett år. At enkelte av oss i større grad føler skam over å bidra til forverrede klimaendri­nger, synes jeg egentlig er på sin plass.

London og charter

For én ting må gjøres klart – skal man først kutte i egne utslipp, er redusering av flyreiser det mest effektive klimatilta­ket man kan gjøre. Og det kommer man ikke unna. Når 80 prosent av verdens befolkning aldri har sittet i et fly, er det for lengst på tide å innse at det å kunne fly er et særegent privilegiu­m vi nordmenn har. Å kunne ta seg en helgetur til London, charterfer­ie til Spania og teambuildi­ngstur til Dubai er på ingen måte noe vi har krav på.

Når Senterpart­ileder Trygve Slagsvold Vedum under Debatten på NRK 1 tirsdag 7. mai sier «det at vi flyr er et gode og ikke et problem, det må være et mål at flere får den muligheten og ikke færre», virker det som om han viser fingeren til de allerede store klimautfor­dringene vi ser i dag. Og ja, i fremtiden har vi nok klart å utvikle mange spennende teknologis­ke og kli

Helgetur til London og teambuildi­ngstur til Dubai er ikke noe vi har krav på

mavennlige løsninger, også når det gjelder transport og fly. Men det er nettopp det – i fremtiden, og der er vi på ingen måte nå. Klimaendri­ngene er alvorlige, farlige og allerede i gang.

Slutt på «shaming»

Når vi vet at luftfart er en av de utslippski­ldene som vokser mest globalt, kan vi ikke lene oss tilbake i flysetet og late som om den flyreisen vi tar ikke er med på å bidra til disse klimaendri­ngene. Jeg gjentar meg selv: Å kunne ta fly er ikke en menneskere­ttighet, og da skal vi ikke gjøre det lettere for alle å fly mer. Jeg mener derimot at vi nordmenn har en plikt til å kutte i våre flyreiser og dermed redusere våre utslipp, fordi vi faktisk har muligheten til det.

I Sverige har debatten rundt «flyskam» bidratt til å få folk til å fly mindre. Mens færre flyr i Sverige, flyr vi nordmenn fire ganger så mye sammenlign­et med naboene våre. En annen fascineren­de ting er at i Sverige har debatten handlet i liten grad om flyskam, men heller om togskryt. I stedet for å «shame» hverandre og seg selv for å ta fly, så tar man heller og skryter når man selv tar tog fremfor fly. Denne positive debatten gjør at flere blir oppfordret og motiverte til å reise miljøvennl­ig.

Vi må satse på tog

Så greit, Vedum, vi kan slutte å snakke om flyskam her i Norge også. La oss heller skryte av oss selv og hverandre for at vi tar tog. Men da må vi ha et togtilbud som faktisk gjør det mulig for folk å kunne velge tog fremfor fly. Med andre ord er ikke togskryt kun for oss enkeltpers­oner. Norge som nasjon må forstå hvor stor andel av klimautsli­ppene som faktisk kommer fra flytrafikk­en og transports­ektoren. En satsing på tog er essensielt for å nå de klimamålen­e vi har satt oss. Vi må bli verdensmes­tere i å ta tog, skryte av det og inspirere andre – det er fremtiden!

Bildet er tatt under Rødts landsmøte tidligere i mai, der et stort flertall stemte for å beholde formulerin­gen om kommunisme.

 ?? Foto: Eric Gaillard, NTB scanpix ??
Foto: Eric Gaillard, NTB scanpix
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway