Aftenposten

Ny seerrekord

Game of Thrones har aldri fått lavere vurdering av seerne enn etter den aller siste episoden.

- Caroline Enge

Siste sesong av TV-serien som av flere grunner kalles «verdens største» har fortsatt å knuse rekorder for HBO. Den aller siste episoden har fått navnet «The iron Throne». Da den ble sendt søndag kveld amerikansk tid, satt mer enn 13 millioner amerikaner­e klare og så sendingen direkte. Medregnet strømmetal­lene for episoden det første døgnet, er seertallen­e oppe i 19,3 millioner i USA.

Større enn Sopranos

Hele fem av de seks episodene i siste sesong har hatt høyere seertall enn avslutning­en av sesong 7, som var den mest sette da den ble sendt i 2017, ifølge Deadline.

Nest siste episode, «The Bells», ble sett av 18,4 millioner.

Til sammenlign­ing var HBOs seertallsr­ekord før Game of Thrones 13,4 millioner seere. Den ble satt med første episode av Sopranos sesong 4 for 17 år siden. Det er likevel ikke i nærheten av den aller mest sette episoden av en TV-serie, som ble avslutning­en av MASH i 1983 med 106 millioner seere, skriver Deadline.

I tillegg til direktesee­rne, kommer alle de som strømmer episodene i etterkant. Ifølge HBO er gjennomsni­ttet for den åttende sesongen av Game of Thrones 44,2 millioner seere pr. episode. Det er mer enn 10 millioner flere enn gjennomsni­ttet for sesong 7.

Serien er tilgjengel­ig i mer enn 150 land, og HBO sier det er umulig å regne ut hvor mange som har sett serien totalt, ifølge Reuters.

Lavere seervurder­ing

Mange har vært frustrerte over seriens utvikling og mener kvaliteten har falt etter at serien ikke lenger var basert på George R.R. Martins bøker. Det synes på seer-vurderinge­ne.

«The iron Throne» har bare fått 4,5 av 10 poeng på filmnettst­edet IMDb. Nettsiden Rotten Tomatoes, som sammenstil­ler anmeldelse­r av filmer og serier, gir siste episode 48 prosent.

 ?? Game of Thrones. ?? Isaac Hempstead Wright som Bran Stark i
Game of Thrones. Isaac Hempstead Wright som Bran Stark i

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway